וולגרינס נכנעה: תפסיק למכור גלולות להפסקת היריון ב-20 מדינות בארה"ב
וולגרינס נכנעה: תפסיק למכור גלולות להפסקת היריון ב-20 מדינות בארה"ב
רשת בתי המרקחת הגדולה במדינה קיבלה את ההחלטה בעקבות לחץ של מתנגדי הפלות, ותפסיק למכור את הגלולה מייפפריסטון; מדובר בשלב נוסף במאבק סביב סוגיית ההפלות בעקבות הפסיקה התקדימית של ביהמ"ש העליון בנושא; עתה נשואות העיניים להחלטת ביהמ"ש הפדרלי בטקסס בתביעה שמנסה למנוע שימוש בתרופות מסוג זה בכל ארה"ב
וולגרינס, רשת בתי המרקחת הגדולה בארה"ב, הודיעה אתמול (ו') שלא תמכור גלולות לסיום היריון ב-20 מדינות, ונכנעה בכך ללחץ מצד מחוקקים מתנגדי הפלות ותביעות שהוגשו נגד חוקיות הפסקת היריון באמצעות גלולות.
החברה מסרה שלא תמכור את הגלולה מייפפריסטון (Mifepriston) בעקבות מכתב מ-1 בפברואר ששלחו התובעים של אותן 20 מדינות בארה"ב.
בתי מרקחת קמעונאיים מצאו את עצמם בעין הסערה של הקרב סביב ההפלות. החברות חוששות להרגיז מחוקקים במדינות שבהן הן עלולות לסבול מפעולות תגמול. זאת בעקבות הפסיקה התקדימית של בית המשפט העליון מהשנה שעברה שהפכה את הלכת רואו נגד ווייד - הלכה שמתירה ביצוע הפלות. בעקבות כך חל איסור על ביצוע ההליך במדינות רבות בארה"ב.
"אנו רוצים להמשיך להיות בית מרקחת מורשה, ונמכור את מייפפריסטון רק בתחומי השיפוט בהם היא מותרת, וניתן להפיצה", כך מסרה החברה. מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) הודיע בעבר שבתי מרקחת שמקבלים רישיון למכירת מייפפריסטון יכולים לעשות זאת ישירות ללקוחה שיש לה מרשם מרופא מוסמך.
מטעם רשת בתי המרקחת רייט אייד (Rite Aid) נמסר כי היא "עוקבת אחר המצב הרגולטורי ברמה הפדרלית והמדינתית בנוגע למכירת מייפפריסטון, ותמשיך להעריך את יכולת החברה למכור את הגלולה בהתאם להתפתחויות".
הפלה באמצעות שימוש בתרופות, שיטת ההפלה הנפוצה כיום בארה"ב, הפכה לנקודת מחלוקת בעקבות החלטת בית המשפט העליון בנושא ההפלות.
שופט פדרלי בטקסס צפוי לפסוק בקרוב בתביעה שמנסה למנוע שימוש בתרופות להפלה בכל המדינה, בתיק הגדול ביותר מסוגו מאז החלטת בית המשפט העליון. התביעה שהוגשה בנובמבר נגד ה-FDA מנסה לבטל את האישור בן שני העשורים שניתן למייפפריסטון.
קבוצות למען זכויות אדם הדגישו בקשר לתיק זה שלפסיקה לטובת התובעים תהיה השפעה על כל רחבי המדינה, מכיוון שהנתבעת היא סוכנות פדרלית. "אם יבוטל אישור ה-FDA למייפפריסטון, 64.5 מיליון נשים בגיל הפוריות בארה"ב יאבדו גישה לגלולה למניעת היריון", כך אמר בפברואר ארגון NARAL, התומך בהפלות, על בסיס מחקר שערך.