אחרי 50 שנה בבעלות משפחתית: רשת הכריכים סאבוויי נמכרת
אחרי 50 שנה בבעלות משפחתית: רשת הכריכים סאבוויי נמכרת
חברת רוארק קפיטל, שמחזיקה גם בדאנקן דונאטס וברשתות מזון נוספות, תרכוש את החברה שנמצאת בקשיים; סכום העסקה לא פורסם, אך לפי "הוול סטריט ג'ורנל" מדובר ב-9.6 מיליארד דולר
חברת רוארק קפיטל (Roark Capital) רוכשת את רשת הכריכים האמריקאית סאבוויי, לאחר יותר מחמישה עשורים שבהם נמצאה רשת הכריכים בידיים משפחתיות, צעד שאולי מסמן את תחילתו של עידן חדש עבור הרשת שנמצאת בקשיים, כך לפי דיווח ב-CNBC. סכום העסקה טרם נחשף, אך לפי "הוול סטריט ג'ורנל" מדובר ב-9.6 מיליארד דולר.
ההודעה מהיום מביאה לסיומו את תהליך המכירה הארוך של החברה, שהחל בפברואר. על פי דיווחים, סאבוויי ביקשה תמורה של 10 מיליארד דולר, מחיר גבוה שהרחיק קונים אפשריים רבים כמו חברות ניהול של מסעדות, והותיר במרוץ רק חברות הון פרטיות, ובהן TDR Capital וסיקאמור פרטנרס.
תיק האחזקות הנוכחי של רוארק כולל יותר מתריסר רשתות הסעדה. סאבוויי מגמדת את כל השאר מבחינת מספר סניפיה, ומכניסה כיום יותר מכולן יחד – מלבד דאנקן דונאטס. רוארק השקיעה גם 200 מיליון דולר ברשת צ'יזקייק פקטורי בימים הראשונים של מגפת הקורונה, כדי לעזור לה לחמוק מאי נזילות.
סאבוויי ניסתה לשנות את מזלה מאז כניסתו לתפקיד של המנכ"ל ג'ון צ'ידסי ב-2019, בין היתר על ידי ריענון התפריט, פתיחת סניפים חדשים והשקעה בטכנולוגיה. במחצית השנה הראשונה גדלו המכירות בחנויות הקיימות שלה ב-9.8%.
"המכירה משקפת את פוטנציאל הצמיחה לטווח הארוך של סאבוויי ואת הערך הגדול של המותג שלנו ברחבי העולם", כך אמר צ'ידסי היום.
סאבוויי, שנוסדה ב-1965 על ידי פרד דה לוקה ופיטר באק, צמחה מחנות כריכים בודדת בקונטיקט לענקית מסעדנות עולמית.
בעשור האחרון נחלשו מכירות החברה בעקביות. פיתוח אגרסיבי ומבצעים לא משתלמים פגעו ברווחיות שלה, והיא נפגעה גם מהמשפט המתוקשר של דוברה לשעבר, ג'ארד פוגל, וממותו של המנכ"ל דה לוקה, שאירעו שניהם ב-2015.
בסוף 2022 היו לרשת כ-20,600 סניפים בארה"ב, ירידה לעומת שיא של 27,100 ב-2015. בשנה שעברה סגרה הרשת 571 סניפים, לאחר שסגרה כ-1,600 ב-2020.