עוד חקירה נגד נוירלינק של מאסק: "עובדים ללא הכשרה הובילו מכשירים מזוהמים"
עוד חקירה נגד נוירלינק של מאסק: "עובדים ללא הכשרה הובילו מכשירים מזוהמים"
משרד התחבורה האמריקאי חוקר את חברת המחשוב העצבי בעקבות תלונה של קבוצה להגנת בעלי חיים; לפי החשד, מכשירים שהוסרו ממוחותיהם של קופי ניסוי, שהיו עשויים לשאת וירוסים, שונעו באופן שאינו תקין
חברת המחשוב העצבי נוירלינק, שבבעלות אלון מאסק, נחקרת ע"י משרד התחבורה האמריקאי בשל חשד לאריזה והסעה של מכשירים מזוהמים בצורה לא מאובטחת, כך אמר דובר של המשרד ל-CNBC. בדצמבר פורסם כי החברה, המפתחת שבב למוח שאמור לסייע לאנשים משותקים, נמצאת תחת חקירה פדרלית בחשד להפרת חוקים לרווחת בעלי חיים.
במכתב שנשלח לשר התחבורה סטיב בוטיג'יג' ביום חמישי, טענה קבוצה להגנת בעלי חיים בשם "ועדת הרופאים לרפואה אחראית" (PCRM) כי ב-2019 העבירה נוירלינק מכשירים שנשאו פתוגנים מדבקים המסוכנים לבני אדם, ולא טופלו כראוי. מדובר במכשירים שהוסרו ממוחותיהם של קופי ניסוי, אשר היו עשויים לשאת וירוסים כמו הרפס, ובקטריות עמידות בפני אנטיביוטיקה כמו סטפילוקוקוס וקבסיילה, על פי המכתב. הקבוצה טענה שהחומרים לא שונעו כהלכה, כנראה כיוון שעובדי החברה לא קיבלו הכשרה מתאימה.
דובר של משרד התחבורה אמר ל-CNBC כי חקירת הפרות של תקנות הטיפול בחומרים מסוכנים היא "דבר שגרתי". לדבריו, "מנהל בטיחות הצנרת והחומרים המסוכנים של המשרד מנהל חקירה סטנדרטית כדי לוודא עמידה בתקנות ואת ביטחון העובדים והציבור", בהתבסס על מידע שהתקבל מה-PCRM.
נוירלינק שנוסדה ב-2016, מפתחת שתלי מוח בעלי פס רחב שיכולים לתקשר עם טלפונים ומחשבים. החברה מייעדת את מכשיריה הראשונים לאנשים משותקים שאינם יכולים להשתמש במכשירי התקשורת הקיימים כיום, והיא הולכת ומתקדמת אל עבר ניסויים בבני אדם. מאסק אמר לאחרונה שהוא מקווה להתחיל לבדוק את מכשיריה על בני אדם עוד השנה.
המסמכים עליהם ביססה PCRM את טענותיה כוללים מיילים שנשלחו בין נוירלינק ואוניברסיטת קליפורניה דייויס (UCD), אשר עזרה לחברה לערוך ניסויים על קופים בשנים 2017-2020. באחד המיילים מ-2019 כתב עובד של האוניברסיטה שהמכשירים לא טופלו כהלכה, וששינוע חומרים מסוכנים צריך להיות מבוצע בידי אנשים שהוכשרו לכך. הוא הוסיף שאם אנשיה של נוירלינק טרם השלימו את ההכשרה הנחוצה, אנשי האוניברסיטה "תמיד שמחים" לארוז ולשלוח את החומרים. "מכיוון שרכיבי המכשירים שנותקו לא נאטמו וטוהרו לפני עזיבתם את מרכז הניסוי, הדבר מהווה סכנה לכל מי שבא איתם במגע... לשים מדבקה 'מסוכן' לא מגן מפני הידבקות בהרפס בי", נכתב במייל.