הודו: זוג הורים תובע את הבן - נכד תוך שנה, או 650 אלף דולר
הודו: זוג הורים תובע את הבן - נכד תוך שנה, או 650 אלף דולר
אחרי שהשקיעו את חסכונותיהם במימון לימודי טיסה עבור בנם, מימון חתונתו וכן מכונית יוקרה וירח דבש, הניחו הוריו שהשקעתם תשתלם בצורת נכד - מה שלא קרה. אחרי שחיכו שש שנים, החליטו ההורים לפנות לבית המשפט ולתבוע את בנם
אחרי שהשקיעו את חסכונות חייהם במימון לימודי טיסה עבור בנם בארה"ב, סנג'יב רנג'ן פרסד וסדהנה פרסד מימנו את חתונתו המפוארת בהודו, וכן מכונית יוקרה וירח דבש מחוץ למדינה. הם הניחו שהשקעתם תשתלם לבסוף, בצורת נכד, אך ככל שהזמן חלף הזוג הנשוי לא הראה כוונה ללדת אחד. אחרי שחיכו שש שנים, החליטו לפנות לבית המשפט ולדרוש שבנם וכלתו יביאו לעולם נכד תוך שנה, או ישלמו 650 אלף דולר בנזיקין. כך מדווח הניו יורק טיימס.
שימוע ראשוני היה אמור להתקיים היום (ב') בבית משפט בצפון הודו. "אני מאוד מרחם עליהם. גם אני הודי ויכול להבין את הכאב שלהם", אמר עורך הדין של ההורים, ארבינד סריווסטבה. "זה עניין של הורים הודים".
בכל העולם ילדים נמצאים תחת לחץ ההורים להביא נכדים לעולם, אך נדיר שהעניין מגיע לבית המשפט. אפילו אם התביעה לא תגיע לשום מקום, מה שלדברי המומחים סביר למדי, היא כבר עוררה דיון ער בהודו לגבי מה ילדים חייבים להוריהם – הן מבחינה משפטית והן מבחינה מוסרית.
על פי אמונת ההינדו, לילדים יש חובה לכבד את הוריהם בכך שהם דואגים להם בגילם המתקדם. הבאת נכדים לעולם נתפסת גם כן כחובה מוסרית כלפי ההורים והמורשת המשפחתית. "ההורים דואגים לילדיהם כשהם צעירים ומחכים לעזרה ולדאגה של ילדיהם, במיוחד בניהם, בתמורה להשקעה הרבה בגידולם והצלחתם", אמרה אנפורנה פנדי, אנתרופולוגית באוניברסיטת קליפורניה, שחקרה נושאי דת וחברה בהודו.
ככל שאוכלוסיית הודו מזדקנת – במדינה כיום כ-140 מיליון איש בגילאי 60 או יותר – יותר בגירים צעירים מתמקמים במעמד הביניים וחיים באופן עצמאי מהוריהם. התוצאה היא תחושה גוברת בקרב ההודים שהילדים אינם ממלאים את חובותיהם, לדברי פרופסור פנדי.
התביעה מהווה דוגמה לניסיון של בתי משפט בהודו לאלץ ילדים למלא את חובם המוסרי כלפי הוריהם, לדברי פנדי. "השורה התחתונה היא שיש הרבה לחץ חברתי, והמדינה די תומכת במבוגרים מבחינת מחויבות ילדיהם כלפי הוריהם", אמרה.