אפקט טראמפ: זינוק בהתעניינות ברילוקיישן למגורים או לימודים
אפקט טראמפ: זינוק בהתעניינות ברילוקיישן למגורים או לימודים
יום לאחר תבוסתה של קמלה האריס ציינו 10% מתומכיה כי הם שוקלים מעבר למדינה זרה, בראשן בריטניה וקנדה, או למדינה אחרת בארה"ב. אוניברסיטאות הרווארד ופרינסטון ביטלו הרצאות כדי לאפשר לסטודנטים להתאושש מניצחון טראמפ
ניצחונו של דונלד טראמפ בבחירות לנשיאות גרם לזעזוע קשה בקרב מצביעי קמלה האריס. מלבד זינוק במספר הצעירים שמתעניינים כעת בלימודים אקדמיים במדינות אחרות, נרשמה גם התעוררות בקרב תומכי האריס שמבקשים לבצע רילוקיישן, אם למדינה כחולה ואם אל מחוץ לארצות הברית.
סקר שביצעה חברת האחסון StorageUnits.com גילה כי מעל 50% מתומכי האריס שנסקרו ב־6 בנובמבר מעוניינים לעזוב, למדינה אחרת בארצות הברית או למדינה זרה. בה בעת, מבין הנסקרים, רק 5% ציינו כי יעברו בוודאות בעוד 5% ציינו כי קרוב לוודאי יעשו זאת. מי שהביעו שאיפה לעזוב אך קרוב לוודאי ייאלצו לוותר על תוכניתם ציינו מחסומים פיננסיים וקשרי משפחה וקהילה כסיבות המובילות.
מבין ה־10% השוקלים ברצינות לעזוב, 90% מבקשים לעבור למדינה אחרת, ובראשן קנדה, בריטניה ומקסיקו. מדינות קליפורניה, ניו יורק וקולורדו הן המובילות בקרב מי ששואפים לעבור למדינה אחרת בארצות הברית. לפי הסקר, הסיבות המובילות הן חששות סביב איסורי ההפלות שממשל טראמפ צפוי להרחיב, עלייה באי־השוויון החברתי וחשש מפני פגיעה בזכויות פרוגרסיביות. הגישה להפלות, נושא מוביל בקמפיין הדמוקרטי, עוררה חששות רבים בקרב המצביעים, זאת אף שטראמפ טען כי ההחלטה תהיה נתונה למושלי המדינות.
דאגות אחרות המטרידות את ציבור בוחרי האריס בעקבות ההפסד שלה, הן פגיעה אפשרית בשירותי הבריאות, היעדר רגולציית נשק והחלשת מערכת החינוך הציבורית.
"חלק ממצביעי האריס שחשים פחד ודאגה בעקבות תוצאות הבחירות עשויים לבחור לעבור ממדינה אדומה לכחולה עם אקלים ידידותי יותר לקהילת הלהט"ב ופחות מגבלות על הפלות", ציינו מבצעי הסקר. גורמים אחרים שמצטרפים לכך הם יוקר המחיה, שוק התעסוקה ומחירי דיור. מבין כל הדורות שנסקרו, דור ה־Z הביע את הרצון הנחוש ביותר לעזוב.
ברוח זו, מספר הסטודנטים המתעניינים בלימודים מחוץ לארצות הברית זינק בהיקף חסר תקדים יום לאחר ניצחונו של טראמפ. כך, מאז אמצע אוגוסט כ־3,000 סטודנטים אמריקאים נרשמו לפלטפורמת Studyportals שבסיסה בהולנד ומשמשת 55 מיליון סטודנטים פוטנציאליים מ־240 מדינות, המחפשים אחר מידע על לימודים במדינה זרה. יום לאחר הבחירות מספר הפניות זינק ביותר מפי חמשה לעומת יום קודם לכן, ל־10,801. לפי מנכ"ל הפורטל אדווין ואן רסט, מדובר ב"זינוק שטרם נראה כמותו".
לפי נתוני Studyportals, ביום לאחר הבחירות, המדינות שסטודנטים אמריקאים התעניינו בהן במיוחד היו בריטניה, עם זינוק של 530% ל־2,287 בהשוואה ליום קודם לכן, קנדה, עם זינוק של 825%, גרמניה, עם זינוק של 317%, ואירלנד, עם 1,298%. מדינות נוספות שבהן נרשם עניין הן איטליה, צרפת, שבדיה, ספרד ואוסטרליה.
באוניברסיטאות ליגת הקיסוס הרווארד ופרינסטון בוטלו הרצאות יום לאחר ניצחון טראמפ כדי לאפשר לסטודנטים להתאושש מהחדשות הקשות. בסוף השבוע, דמוקרטים מאוכזבים שטפו את רחובות וושינגטון הבירה, סיאטל, פורטלנד וניו יורק כשהם נושאים שלטים עם סיסמאות כמו "תהפכו את הפחד למאבק", "הילחמו בפשיזם" ו"לא נחזור אחורה".