התכוננו למכסים של טראמפ: זינוק ביצוא הסיני במרץ
לפי לשכת המכס הסינית, היצוא עלה בחודש שעבר בשיעור שנתי של 12.4% ועמד על 314 מיליארד דולר. החודש נכנסו לתוקף מכסי הגומלין של דונלד טראמפ, שעלו משיעור מקורי של 34% עד ל-145%, כך שההערכה היא כי בחודשים הבאים תהיה האטה חדה בצמיחת היצוא הסיני
היצוא הסיני זינק בחודש שעבר, ככל הנראה בשל המאמצים של הרגע האחרון להוציא כמה שיותר סחורה מהמדינה לארה"ב לפני כניסתם לתוקף של המכסים. לפי הנתונים שפרסמה לשכת המכס הסינית, הייצוא עלה במרץ בשיעור שנתי של 12.4% ועמד על 314 מיליארד דולר. זאת בעוד היבוא ירד ב-3.4%. לשם השוואה, בחודשים ינואר ופברואר נרשמה עלייה של 2.3% ביצוא.
בתחילת החודש חשף נשיא ארה"ב דונלד טראמפ את הכוונה להשית על סין מכסי גומלין להגדרתו בגובה 34%, זאת בנוסף למכסים של 20% שכבר הושתו על יבוא מהמדינה. אולם, שיעור המכסים עלה מאז מספר פעמים כחלק מהסלמות במלחמת הסחר בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם, ועומד כעת על 145%, זאת בעוד שהוא הקפיא ל-90 יום את מכסי הגומלין המתוכננים על מדינות אחרות. לפיכך, ההערכה היא כי בחודשים הבאים צפויה האטה חדה בצמיחה בייצוא.
בעקבות זאת, קמעונאיים בבריטניה הזהירו מהסיכון להצפה של מוצרים סיניים שיישלחו לממלכה ולאירופה במקום לארה"ב. אלכס בלדוק, מנכ"ל רשת מוצרי החשמל הבריטית קוריס אמר לפייננשל טיימס כי כבר יש סימנים לכך "שסחורה מוסטת לשווקים האירופיים באופן ישיר כהיצף".
בדומה, הלן דיקינסון מנכ"לית איגוד הקמעונאיים הבריטי, הודתה כי בקרב חברי האיגוד יש "חשש כבד לגבי הסיכון שמוצרים באיכות נמוכה מוסטים לאירופה במקום לארה"ב בשל המכסים".
בתוך כך, נשיא סין שי ג'ינפינג החל בביקור רשמי בוייטנאם, מלזיה וקמבודיה וזאת כדי לחזק את הקשרים עם המדינות הנסמכות אף הן על ייצוא לנוכח איומי המכסים. "אין מנצחים במלחמת סחר ומכסים ופרוטקציוניזם יוביל למבוי סתום", מסר שי לתקשורת בווייטנאם לקראת הביקור, והוסיף כי המדינות צריכות "להגן על מערכת המסחר העולמית, לשמור על יציבות שרשראות האספקה ועל סביבה בינלאומית פתוחה והדדית".