סגור

ארה"ב תאפשר כניסת מבקרים מחוסנים מהאיחוד האירופי ובריטניה

כיום קיים איסור על כניסת מבקרים לארה"ב ממדינות שאינן ירוקות; לפי התוכנית החדשה שצפויה להיכנס לתוקף בנובמבר, המבקרים יידרשו להציג תעודת מתחסן ובדיקת קורונה שלילית

ארה"ב מתכננת להקל את ההגבלות המוטלות על מבקרים המגיעים למדינה, בין השאר מבריטניה והאיחוד האירופי - בתנאי שחוסנו נגד קורונה. כך הודיע היום הבית הלבן.

אזרחים של מדינות זרות שירצו לבקר בארה"ב, יידרשו להציג הוכחה כי חוסנו באופן מלא לקורונה, וכמו כן בדיקה שלילית שבוצעה עד שלושה ימים לפני הטיסה.
המדיניות החדשה תיכנס לתוקף בנובמבר - תחילת עונת החגים, שעליה בונים בתעשיית התיירות והתעופה.

1 צפייה בגלריה
אמריקן איירליינס חברת תעופה קורונה צ'ק אין נמל תעופה וושינגטון
אמריקן איירליינס חברת תעופה קורונה צ'ק אין נמל תעופה וושינגטון
נמל התעופה בוושינגטון
(צילום: איי אף פי)

לפי התוכנית, המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) ידרוש מחברות התעופה לספק נתונים על הנוסעים, בהם מספרי הסלולר וכתובות המייל שלהם, לצורכי מעקב.
בתגובה רושמות מניות חברות התעופה בוול סטריט עליות - בניגוד לירידות החדות בשוק כולו.
התקנות שאישר הנשיא הקודם דונלד טראמפ במרץ 2020, ואישרר הנשיא הנוכחי ג'ו ביידן בינואר, אוסרות על כניסת מבקרים לארה"ב ממדינות שאינן ירוקות - יותר מ-30 כיום - בהן בריטניה ומדינות האיחוד האירופי. לעומת זאת, בריטניה והאיחוד הקלו את תנאי הכניסה לשטחן עבור תיירים אמריקאים.
בינואר 2020 אסר טראמפ על כניסת מבקרים מסין לארה"ב - ואולם הצעד לא הצליח למנוע את התפשטות המגיפה במדינה. לאחר מכן נוספו לרשימה המדינות החתומות על אמנת שנגן - 26 מדינות באירופה, בהן צרפת, גרמניה ואיטליה - לצד אירלנד ובריטניה. מאוחר יותר נוספו לרשימה האדומה ברזיל, דרום אפריקה והודו, והגבולות עם מקסיקו וקנדה נסגרו.
מנהיגי האיחוד מחו בחודשים האחרונים בפני ארה"ב על הכללים המחמירים, וזאת על רקע המספר הגדול של המחוסנים במדינות אירופה. שגריר האיחוד לארה"ב כתב לפני כמה ימים כי "איסור הכניסה פוגע בקשרים האנושיים והכלכליים, בדיוק בזמן שבו הם נדרשים". שגריר אירלנד כתב כי "האיסור על אזרחים אירופאים מחוסנים להיכנס לארה"ב פוגע בקשרים עם האיחוד באופנים רבים".
הכללים החדשים עשויים לשפר במידת מה את היחסים בין האיחוד לארה"ב - שנפגעו בתקופה האחרונה בעקבות הנסיגה האמריקאית מאפגינסטן, ומהברית בין ארה"ב לאוסטרליה ובריטניה, שממנה נפגעה בעיקר צרפת.