סגור
משרדי חברת הייעוץ מקינזי ניו יורק
משרדי חברת הייעוץ מקינזי בניו יורק (צילום: Thomas Coex/AFP)

בגלל המצב הכלכלי: פירמות הייעוץ בארה"ב דוחות תחילת העסקה של עובדים חדשים

בחלק מהמקרים פירמות הייעוץ הגדולות אף מציעות לשלם לבוגרי מינהל עסקים כדי שיתחילו לעבוד במועד מאוחר יותר. כך בבאיין אמרו לסטודנטים שהתקבלו שאם ימתינו עד אפריל 2024 החברה תשלם להם 40 אלף דולר, ובמקינזי המועמדים יקבלו הודעה חודשיים לפני תחילת העבודה

פירמות הייעוץ הגדולות מקינזי ובאיין דוחות את מועדי תחילת העבודה של בוגרי תואר שני במינהל עסקים שכבר גויסו, ובחלק מהמקרים אף משלמות להם אלפי דולרים כדי שיתחילו לעבוד במועד מאוחר יותר, כך לפי דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל".
חברות ייעוץ נחשבות למגייסות הגדולות ביותר של בוגרים טריים של בתי הספר למינהל עסקים, כך שהמגמה של דחיית תחילת מועד ההעסקה מעוררת חשש בקרב הסטודנטים ומצביעה על היעדר הביטחון של הפירמות במצב הנוכחי של הכלכלה.
לפי הדיווח, בבאיין אמרו לסטודנטים לתואר שני שכבר קיבלו הצעה לעבוד בחברה שאם ימתינו עד אפריל 2024, החברה תשלם להם 40 אלף דולר כדי שיעבדו בינתיים במלכ"ר (מוסד ללא כוונת רווח) או 30 אלף דולר כדי שיעבירו את הזמן בלימוד שפה חדשה או השתתפות בקורס אחר. בחלק מההתכתבויות עלתה ההצעה שהמגויסים ילמדו קורס למורי יוגה או יטיילו בספארי עבור 20 אלף דולר. "צאו לספארי באפריקה או התחילו קורס ציור", נכתב באחד המכתבים ששלחו בבאיין למגויסים החדשים והגיע לידי "הוול סטריט ג'ורנל". "כתבו ספר או הפכו למדריכי יוגה!" דחיית תאריך תחילת העבודה "הופכת להיות חשובה יותר כשהכלכלה בהאטה", מסר בתגובה קיית' ביוואנס, ראש מחלקת גיוס העובדים בבאיין. "בתקופות עמוסות אנחנו מנסים לעודד אנשים להתחיל כמה שיותר מוקדם".
לרבים מהמגויסים במקינזי אין אפילו תאריך לתחילת העבודה, כך לפי מספר סטודנטים שהתקבלו לעבודה שם. בחברה, שנמצאת בעיצומו של סבב פיטורים של כ-2,000 עובדים, מסרו כי המגויסים החדשים ייכנסו לעבודה לאורך תקופה של מספר חודשים החל מסיום הלימודים עד פברואר 2024. לדבריה של ליסה הרסט, מנהלת גיוס העובדים במקינזי באמריקה, הסטודנטים יקבלו הודעה על תאריך התחלת העבודה בהתראה של חודשיים לפחות, ולהערכתה ההודעות יתחילו לצאת בקרוב.
גם בבוסטון קנסולטינג גרופ מפזרים את תחילת העבודה של המגויסים החדשים לאורך המחצית השנייה של השנה ותחילת השנה הבאה, כך לפי הדובר אריק פאסרלי. המגויסים קיבלו הודעה על כך בשבועות האחרונים, אמר.
במקביל אתמול (ב') הודיעה ענקית הייעוץ וראיית החשבון ארנסט אנד יאנג כי בכוונתה לפטר בסביבות 3,000 עובדים בארה"ב, המייצגים כמעט 5% מכוח האדם שלה, זאת על רקע התנאים הכלכליים. פיטורים מתוכננים גם ב-KPMG, שהודיעה בפברואר על קיצוץ מאות משרות בחטיבת הייעוץ.
ייעוץ נחשב לאחת המשרות המרוויחות ביותר בארה"ב לבעלי תואר שני במינהל עסקים, כשהשכר החציוני עמד על 175 אלף דולר למסיימי התואר ב-2022 מהאוניברסיטאות המובילות כמו הרווארד וברקלי. בשנים הקודמות הפירמות ממש נלחמו על גיוס הסטודנטים המצטיינים, כשעונת הגיוסים מתחילה לרוב בסתיו לקראת תחילת עבודה באביב. אולם בדיקה שנערכה מצאה כי השנה החברות היו זהירות יותר בגיוס העובדים. כך למשל נרשמה ירידה של 62% בהצעות העבודה בקרב ארבע פירמות ראיית החשבון הגדולות – דלויט, ארנסט אנד יאנג, KPMG ופרייס ווטרהאוס קופרס.