ניו יורק חוזרת לשגרה אחרי ההצפות: "ייתכן שנזדקק לכספי סיוע פדרליים"
ניו יורק חוזרת לשגרה אחרי ההצפות: "ייתכן שנזדקק לכספי סיוע פדרליים"
בעקבות שינויי האקלים החודש החולף היה השני הגשום ביותר מאז החלו המדידות. ביום שישי האחרון ירדו יותר מ־5 ס"מ גשם בשעה וכתוצאה מכך מערכת הביוב לא עמדה בעומס ורחובות העיר הוצפו
תושבי ניו יורק מתחילים לחזור לשגרה לאחר הגשמים הכבדים שהציפו בסוף השבוע את תחנות הסאבווי והכבישים, קרקעו טיסות ושיבשו את החיים, אך העיר עוד רחוקה מלהיות מוכנה להתמודדות עם שינויי האקלים.
במסיבת עיתונאים שקיימה מושלת המדינה קאת'י הוצ'ול אתמול, לאחר ששירות המטאורולוגיה הארצי הסיר את אזהרת ההצפות מהאזור, היא הודתה כי הסופה הדגישה את הצורך לשפר את התשתיות בניו יורק, על מנת שיוכלו להתמודד בעתיד עם גשמים חזקים שלפי ההערכות ירדו בתכיפות גבוהה יותר. בספטמבר ירדו בעיר ניו יורק 35.5 ס"מ של גשמים, מה שהופך אותו לחודש ספטמבר הגשום ביותר מאז 1882, אז ירדו 42.8 ס"מ, כך לפי נתוני שירות המטאורולוגיה. יתרה מכך, בשדה התעופה ג'.אף.קיי דיווחו כי יום שישי ה־29 בספטמבר היה היום הרטוב ביותר מאז 1948.
הוצ'ול הודתה במסיבת העיתונאים לתושבים שהקשיבו להוראות - מה שמנע הרוגים. "ברצוני להדגיש עד כמה המצב היה חמור", אמרה. לטענתה, כמות הגשמים שירדה בניו יורק רבתי היתה זהה לזו שירדה במהלך סופת ההוריקן אידה ב־2021, שגרמה למותם של 46 אנשים באזור. לדבריה, העובדה שהסופה הנוכחית לא כללה גם רוחות חזקות כמו בהוריקן היא ברכה, אך הדגישה כי שינויי האקלים הופכים סופות מסוג זה לשגרתיות.
בניו יורק טיימס דיווחו כי מערכת הביוב העירונית יכולה להכיל כמות של עד 4.45 ס"מ של גשם בשעה, אך ביום שישי ירדו בשעה אחת בבוקר יותר מ־5 ס"מ. "השינויים האלה בדפוסי מזג האוויר הם התוצאה של שינויי אקלים, והמציאות הקשה היא שהאקלים משתנה בקצב מהיר יותר מכפי שהתשתיות שלנו יכולות להגיב", אמר רוהיט אגראוולה ממשרד ההגנה על הסביבה בניו יורק.
הכמות הגדולה של גשמים גברה על מערכת הצינורות התת־קרקעית בעיר המשתרעת על פני יותר מ־11 אלף ק"מ ומעבירה את מי הגשמים והביוב למפעלי התפלה או לנהרות הסמוכים. בעקבות כך, שטפו המים את הרחובות וגרמו להצפות במרתפים ובתחנות הרכבת התחתית, בעיקר בברוקלין ובקווינס.
ממשרד ניהול מצבי חירום בעיריית ניו יורק מסרו כי הם עדיין מעריכים את היקף הנזקים שנגרמו בידי הסופה, ועובדים על תיאום מאמצי השיקום, כולל איסוף עצים שקרסו ופינוי פסולת. הוצ'ול אמרה גם כי עוד לא נשללה האפשרות שישתמשו בכספי סיוע פדרליים. רק לפני פחות משלושה חודשים ארעו הצפות באזור עמק ההדסון במדינת ניו יורק, אז העריכה הוצ'ול כי עלות הנזק תעמוד על 35 מיליון דולר.
מלבד הנזקים העירוניים, ההצפות גרמו נזקים גם לבתים פרטיים, אך בארה"ב הצפות לרוב לא נכללות תחת פוליסת הביטוח לנכס. ניתן לרכוש ביטוח נפרד נגד הצפות דרך NFIP, שהיא ספקית הביטוח הממשלתית הגדולה בתחום.