סגור

אימונאי הישראלית קופצת גבוה: רוכשת חברה בשוויץ ומצרפת לדירקטוריון את בוב לנגר

לנגר הוא המדען הנחשב ביותר בתחום האימונולוגיה היום ונמנה עם צוות המייסדים של מודרנה, מה שגם הפך אותו למיליארדר בשנה שעברה; אימונאי (IMMUNAI), שבונה פלטפורמה לפיתוח תרופות על בסיס בינה מלאכותית, גייסה עד היום 90 מיליון דולר ועל פי הערכות מתקרבת לגיוס לפי שווי של קרוב למיליארד דולר; השנה דורגה החברה במקום ה-10 ברשימת הסטארט אפים המבטיחים של "כלכליסט"

חברת אימונאי (IMMUNAI) הישראלית, שבונה פלטפורמה לפיתוח תרופות על בסיס בינה מלאכותית, מצרפת שם נוצץ לדירקטוריון שלה. ל"כלכליסט" נודע כי פרופסור בוב לנגר מ-MIT, אחד המדענים המפורסמים כיום בתחום הביולוגיה והכימיה שעל שמו רשומים יותר מ-1000 פטנטים ויותר ציטוטים מדעיים מכל מהנדס בהיסטוריה, יצטרף לדירקטוריון החברה הישראלית.


מדובר בבורד הישראלי הראשון של לנגר. לנגר נמנה גם עם צוות המייסדים של מודרנה ולקח חלק בפיתוח החיסון שלה לקורונה, מה שהפך אותו גם לאחד הפרופסורים העשירים בעולם. לנגר מחזיק ב-3% ממניות מודרנה, אחזקה ששווה היום כ-4 מיליארד דולר. לנגר מכהן ביותר מעשרה דירקטוריונים של חברות ציבוריות ופרטיות והיה מעורב לאורך השנים בהקמה של כ-40 חברות ביוטכנולוגיה.

2 צפייה בגלריה
מוסף עצמאות 14.4.21 נועם סולומון ו לואיס וולוך מייסדי ImmuneAI
מוסף עצמאות 14.4.21 נועם סולומון ו לואיס וולוך מייסדי ImmuneAI
נועם סולומון ולואיס וולוך מייסדי ImmuneAI
(צילום: אריק סולטן )

"החלטתי להצטרף לדירקטוריון אימונאי גם כי אני מכיר היטב את המייסדים של החברה וגם כי אני מאמין בחזון שלהם לשיפור הטיפולים האימונותרפיים", אמר לנגר בשיחה עם "כלכליסט". הוא הוסיף כי "הגישה של אימונאי לפענוח המערכת החיסונית, אחת התעלומות הגדולות של הביולוגיה האנושית, יכולה לחולל שינוי עמוק בדיוק כפי שמודרנה חוללה שינוי עם הפלטפורמה שלה לתכנות של MRNA".
בנוסף לכך, אימונאי רוכשת את NEBION השוויצרית בסכום מוערך של 20 מיליון דולר. החברה הנרכשת היא חברה וותיקה, שקיימת כבר יותר מעשר שנים ובנתה פלטפורמה לזיהוי ומיפוי רצפים המועמדים לתרופות. בין לקוחותיה, חברות התרופות הגדולות בעולם החל מרוש ונוברטיס ועד סאנופי, אלי לילי ואסטרהזנקה. בעקבות הרכישה יצטרפו לחברה הישראלית שלושים העובדים של נביון, שכמעט כולם בעלי תואר דוקטור.
אימונאי הוקמה ב-2018 על ידי נועם סולומון, שמכהן בתפקיד המנכ"ל, ולואיס וולוך. עד היום היא גייסה 80 מיליון דולר מקרנות TLV פרטנרס, ויולה ונצ'רס, אייאנג'לס ונוספות. את הגיוס האחרון של 60 מיליון דולר השלימה אימונאי בפברואר השנה. בסך הכל היא גייסה עד היום 90 מיליון דולר.

2 צפייה בגלריה
בוב לנגר
בוב לנגר
בוב לנגר
(AP)

על פי הערכות בתעשייה, החברה קרובה להשלמת סבב הגיוס הבא שלה שיערך לפי שווי של קרוב למיליארד דולר. החברה מעסיקה היום 115 עובדים, כ-40% מתוכם דווקא לא אנשי רפואה וביולוגיה, אלא מהנדסים שמתמחים בביולוגיה חישובית. השנה דורגה החברה במקום ה-10 ברשימת הסטארט אפים המבטיחים של "כלכליסט".
אימונאי היא אחת החברות המסקרנות שפועלות היום בתחום האימונולוגיה ומטרתה לפתח תרופות חדשות באמצעות מיפוי המערכת החיסונית. פלטפורמת הבינה המלאכותית שבונה החברה אמורה לבחון בזמן קצר יחסית את ההשפעות ואת תופעות הלוואי של תרופות שונות ובכך לסנן רק את הטובות ביותר.
המטרה היא בעיקר להרחיב ולשפר את תחום האימונתרפיה למחלות הסרטן באמצעות הבנה מדוע מטופלים מסויימים מגיבים טוב לטיפולים אלה ואחרים כלל לא. בשלב הבא שואפת אימונאי להפוך לחברת תרופות של ממש שתביא תרופות מקור לאישור FDA. "הפלטפורמה שלנו יודעת לגלות מטרות לתרופות חדשות, לקחת את כל הנתונים ולהעריך את סיכויי התרופה להגיע לקליניקה ובהתאם לכך גם להחליט האם למסחר אותה יחס עם שותפים או לגשת עצמאית לתהליך מול ה-FDA", מסביר נועם סולומון. הוא מוסיף כי "במידה ונחליט להתקדם לבד, נגייס הון ספציפית לפיתוח, אבל זה לא יקרה לפני 2024".