סגור
קורקינט של בירד
קורקינט חשמלי של בירד. ההתלהבות דעכה (צילום: FRANCES IACUZZI PHOTOGRAPHY)

חברת הקורקינטים השיתופיים בירד הגישה בקשה לפשיטת רגל בארה"ב

החברה שהגיעה בעבר למעמד של יוניקורן הגישה את הבקשה לאחר שההתלהבות בארה"ב מקורקינטים דעכה בעקבות רגולציה גוברת וחששות בטיחותיים. בספטמבר נמחקה מהמסחר בבורסת ניו יורק, אז עמד שווי השוק שלה על 11.5 מיליון דולר. בירד ישראל: "אין לתהליך השפעה על הפעילות בארץ"

חברת השכרת הקורקינטים החשמליים בירד הגישה בארה"ב בקשה לפשיטת רגל (צ'פטר 11). במסגרת הבקשה דיווחה החברה על נכסים והתחייבויות של בין 100 מיליון דולר ל-500 מיליון דולר. הבקשה אמורה להגן על החברה מפני הנושים בזמן שהיא עובדת על תוכנית לפריסת חובות.
בירד הוקמה ב-2017 בלוס אנג'לס בידי טראוויס וונדרזנדן, בכיר לשעבר באובר. היא אפשרה ללקוחות לשכור קורקינטים באמצעות אפליקציה ייעודית. המודל זכה בתחילה להצלחה ואף הועתק על ידי חברות אחרות. ההצלחה הזו הפכה את בירד לסטארט-אפ שהגיע בפרק זמן הקצר ביותר למעמד של "יוניקורן" שפירושו הערכת שווי של מיליארד דולר.
ב-2021 בירד הונפקה באמצעות מיזוג עם ספאק, אולם, המניות צנחו השנה לאחר שההתלהבות לקורקינטים דעכה ועל רקע רגולציה גוברת וחששות בטיחותיים. ביוני עזב וונדרזנדן את החברה, ובספטמבר החלו בבורסת ניו יורק בהליך מחיקת המניה ממסחר, זאת לאחר ששווי השוק הממוצע שלה לאורך 30 ימי מסחר רצופים עמד על מתחת ל-15 מיליון דולר. ב-22 בספטמבר כשהחלו במחיקת המניה שווי החברה עמד על 11.6 מיליון דולר בלבד.
ההפסדים של בירד התרחבו בשנה שעברה ל-359 מיליון דולר לעומת 215 מיליון ב-2021, למרות שהכנסותיה בתקופה זו עלו ב-28% ל-245 מיליון דולר.
"אנחנו מתקדמים לעבר רווחיות ושמנו יעד להאיץ את התהליך הזה באמצעות צמצום מודל ההון שלנו בזכות הליך הארגון מחדש", מסר המנכ"ל הזמני מייקל וושינושי. מהחברה הוסיפו כי ימשיכו לפעול כרגיל בזמן הארגון מחדש. כמו כן, הפעילות באירופה ובקנדה אינה נכללת בבקשת פשיטת הרגל.
מבירד ישראל נמסר: "תהליך ההבראה הגלובלי הינו חשוב ברמה הבינלאומית אך אין לו כל השפעה על פעילות החברה בישראל, שהינה רווחית ועצמאית. בירד ישראל תמשיך לפעול כרגיל, להתרחב לערים נוספות ולהעניק ללקוחותיה את פיתרון ההתניידות האולטימטיבי בערים כפי שעשתה בחמש השנים האחרונות מאז כניסתה לישראל."