מחקרים מצביעים: ילדים הם בסיכון נמוך ביותר למות מקורונה
מחקרים מצביעים: ילדים הם בסיכון נמוך ביותר למות מקורונה
לפי תוצאות של שלושה מחקרים שפורסמו בוול סטריט ג'ורנל וטרם עברו ביקורת עמיתים, 99.995% מבין 469,982 ילדים באנגליה שנדבקו במהלך השנה ונבדקו על ידי החוקרים, שרדו. מומחה למחלות זיהומיות בבוסטון: המחקר שבחן את הסיכוי למות "הוא אחד הגדולים ביותר שראיתי"
ילדים הם בסיכון נמוך ביותר למות מקורונה, כך עולה מהמחקרים הנרחבים ביותר שנערכו עד כה, שמצביעים על כך שהאיום לצעירים הוא אף נמוך משחשבו עד כה. לפי תוצאות המחקרים שפורסמו בוול סטריט ג'ורנל, 99.995% מבין 469,982 ילדים באנגליה שנדבקו במהלך השנה ונבדקו על ידי החוקרים, שרדו.
יתרה מכך, היו פחות מקרי מוות בקרב ילדים מהנגיף מכפי שחשדו בתחילה. מתוך 61 מקרי המוות בקרב ילדים באנגליה הקשורים לקורונה, 25 נגרמו ישירות מהמחלה, כך לפי המחקר. יתרה מכך, ל-15 מתוך אותם 25 ילדים היו מחלות רקע קשות, ולארבע מחלות כרוניות. במחקרים אמנם לא פירטו על מחלות הרקע, אך ציינו כי מדובר בשילוב בין מחלות ניורולוגיות ושל קשיי נשימה. עם זאת, ל-6 מהילדים לא היו מחלות רקע ידועות.
עוד נטען, כי בין המתים לא היו ילדים עם אבחנות של אסטמה, סכרת, אפילפסיה או תסמונת דאון. עם זאת, הסיכון למוות היה גבוה יותר בקרב ילדים ממוצא שחור או אסייתי ובילדים מעל גיל 10. אך גם בקבוצות אלה, הסיכון הממשי למות מקורונה נותר נמוך ביותר. "גם סיכון בשיעור כפול הוא עדיין סיכון קטנטן ביותר", אמר פרופסור ראסל ויינר המתמחה בבריאות מתבגרים ביוניברסיטי קולג' לונדון. "אפילו סיכון גדול פי 10, הוא סיכון ממש ממש ממש קטן".
שלושת המחקרים שנערכו בבריטניה התפרסמו ביום חמישי, אך עוד לא עברו ביקורת עמיתים. אחד המחקרים התמקד רק בשיעורי התמותה, בעוד ששני האחרים בחנו את הסיכון למחלה קשה ומוות.
"מאגר מידע שהולך וגדל... מוסיף המון ליכולת שלנו לקבל החלטות חשובות", הגיב ד"ר ריק מאלי, מומחה למחלות זיהומיות בבית החולים לילדים בבוסטון. הוא אמנם לא לקח חלק במחקרים, אך הודה כי המחקר שבחן את הסיכוי למות "הוא בהחלט אחד המחקרים הגדולים ביותר שראיתי".
חלק מהחיסונים כבר בשלבים מתקדמים של ניסויים לבדיקת יעילות בילדים קטנים יותר, ואושרו כבר חיסונים לגילאי 12 ומעלה. כך למשל בישראל וארה"ב כבר החלו לחסן בני 12 ומעלה.
אם החיסונים אכן יאושרו לגילאים צעירים יותר, אז קובעי המדיניות יצטרכו להשוות בין הסיכונים והיתרונות של החיסונים למול הסיכון הנמוך למחלה קשה ולמוות מקורונה בקרב ילדים.