מכה למאמצי החשמול באירופה: ענקית הסוללות נורת'וולט פושטת רגל; המנכ"ל התפטר
מכה למאמצי החשמול באירופה: ענקית הסוללות נורת'וולט פושטת רגל; המנכ"ל התפטר
החברה השבדית הגישה בארה"ב בקשה להגנה מפני פשיטת רגל עקב חובות של מעל 5.8 מיליארד דולר; נורת'וולט הודיעה כי פניה לקראת ארגון מחדש שאמור להסתיים ברבעון הראשון של 2025
מאמצי החשמול של אירופה ספגו מכה: יצרנית הסוללות לרכב חשמלי השבדית נורת'וולט (Northvolt) הגישה בארה"ב בקשה להגנה מפני פשיטת רגל (צ'פטר 11), כך לפי דיווח באתר CNBC. לפי הודעת החברה, היקף המזומנים בקופתה עומד על כ-30 מיליון דולר (סכום שעל פי ההערכות צפוי להספיק לה לשבוע אחד בלבד של פעילות), אך החוב עומד על 5.84 מיליארד דולר. בתוך כך המנכ"ל פיטר קלרסון הודיע על התפטרותו.
נורת'וולט, שנחשבה בעברה לאחת מהחברות הפרטיות בעלות השווי הגבוה ביותר באירופה, הודיעה אתמול (ה') כי ההכרזה על פשיטת רגל תאפשר לה לפרוס מחדש את חובותיה, לצמצם את העסקים ולהבטיח בסיס יציב להמשך הפעילות. בחברה הדגישו כי ימשיכו לפעול כרגיל במהלך הליך הארגון מחדש, שאמור להסתיים ברבעון הראשון של השנה הבאה.
"הצעד ההחלטי הזה יאפשר לנורת'וולט להמשיך במשימתה לבנות בסיס תעשייתי אירופי לייצור סוללות", מסר תום יוהנסטון, היו"ר הזמני של דירקטוריון החברה. "למרות אתגרים בטווח הקרוב, הפעולה הזו לחיזוק מבנה ההון שלנו תאפשר לנו ללכוד את המשך הביקוש בשוק למכוניות חשמליות".
לפי החברה, תוכנית הארגון מחדש תסייע לה לקבל גישה לכ-245 מיליון דולר במימון חדש, מתוכם 145 מיליון דולר במזומן ועוד 100 מיליון דולר בהלוואה המוענקת לחברות הנמצאות במצוקה פיננסית. בחברה הוסיפו כי מפעל הסוללות בצפון שבדיה ימשיך לפעול כרגיל.
בפגישה עם העובדים לקח המנכ"ל קלרסון אחריות על מצב החברה: "ההכרזה על צ'פטר 11 מאפשרת לחברה תקופה שבה היא תוכל להתארגן מחדש, להגדיל את הפעילות תוך כיבוד ההתחייבויות ללקוחות ולספקים, ובסופו של דבר למצב עצמה לטווח הארוך. לכן זה זמן טוב עבורי להעביר את המושכות לדור הבא של מנהיגים".
קלרסון הוסיף כי החברה זקוקה לכ-1.2-1 מיליארד דולר כדי להמשיך לפעול תחת הערת עסק חי לאחר הגשת הבקשה להגנה מפני פשיטת רגל. מהחברה נמסר כי יחלו באופן מיידי בחיפוש אחר מנכ"ל חדש.
נורת'וולט היא שותפה של יצרניות הרכב האירופיות הגדולות, ומייצרת סוללות ליתיום–יון עבור תעשיית המכוניות החשמליות. עם זאת, התעשייה האירופית מתמודדת עם התחרות הגוברת מסין. החברה הוקמה ב-2016 ועל פי ההערכות הצליחה לגייס ממשקיעים ומממשלות סכום של כ-15 מיליארד דולר.
ההכרזה על פשיטת רגל מגיעה לאחר שבספטמבר חשפה נורת'וולט תכניות לקיצוץ כ-20% מכוח העבודה העולמי שלה, ו-25% מהעובדים בשבדיה.