בעקבות מזג האוויר: השוקולד צפוי להתייקר
בעקבות מזג האוויר: השוקולד צפוי להתייקר
תנאי מזג האוויר הקיצוניים פוגעים בייצור של סוכר וקקאו; "מה שבאמת מעלה את המחירים האלה הוא האפשרות של מחסור במלאי בשנה הבאה"
אוהבי הממתקים צריכים להתחיל להתמודד עם פגיעה גם בארנקים ולא רק בשיניים. תנאי מזג האוויר הקיצוניים פוגעים בייצור של סוכר וקקאו ומובילים לעליות מחירים, זאת על אף הקלה באינפלציית המזון העולמית, כך לפי דיווח בפייננשל טיימס.
מחירי הסוכר טיפסו בספטמבר לרמתם הגבוהה ביותר מזה 12 שנה בעוד שחוזים עתידיים על קקאו עלו לשיא של ארבעה עשורים, עליות שקרוב לוודאי יבואו לידי ביטוי במחירים גבוהים יותר למשקאות חמים וממתקים. לפי אנדרו מוריארטי מחברת המחקר מינטק, המחירים צפויים להמשיך ולעלות השנה "ואנחנו יכולים לצפות לכך שהמחירים יועברו בקרוב לצרכנים". לדבריו, החברות קרוב לוודאי שגם יכווצו את גודל האריזות ויחליפו חלק מהרכיבים.
עליות המחירים נובעות בין היתר מחשש למחסור במלאי לנוכח תופעת אל ניניו של עליית טמפרטורות הים בשילוב עם התחממות כדור הארץ. החום הגבוה בחלקים מאסיה והעדר גשמים במערב אפריקה מאיימים על גידולי הסוכר, הקקאו ופולי הקפה.
"מה שבאמת מעלה את המחירים האלה הוא האפשרות של מחסור במלאי בשנה הבאה", הוסיף ג'ון סטנספילד, אנליסט סוכר בחברת DNEXT.
חברות המזון כבר הודיעו כי בכוונתן להעביר את העלויות לצרכנים. כך למשל, פרנסואה – חוויאר רוג'ה, סמנכ"ל הכספים של יצרנית המזון הגדולה בעולם נסטלה, אמר בחודש שעבר בשיחה עם משקיעים כי החברה תעלה מחירים רק בקטגוריות ספציפיות כמו קקאו, סוכר ופולי רובוסטה.
בארה"ב מחירי הממתקים עלו באוגוסט ב־9.4% לעומת השנה שעברה, ובדומה בבריטניה המחירים זינקו ביוני ב־15%. בינתיים המכירות נותרו חסינות להעלאות המחירים הללו.