המשק האמריקאי מתאושש במהירות: זינק בקצב של 6.4% ברבעון הראשון
המשק האמריקאי מתאושש במהירות: זינק בקצב של 6.4% ברבעון הראשון
מדובר ברבעון הטוב ביותר של הכלכלה האמריקאית מאז 2003. הכלכלנים צפו צמיחה של 6.5% זאת לאחר צמיחה של 4.3% ברבעון הרביעי של 2020
הכלכלה האמריקאית צוברת תאוצה על רקע פתיחת המשק והתגברות קצב החיסונים. לפי נתונים שפורסמו היום (ה') - המשק האמריקאי זינק בקצב שנתי של 6.4% ברבעון הראשון של 2021. הכלכלנים צפו צמיחה של 6.5% זאת לאחר עלייה של 4.3% בתוצר ברבעון הרביעי של 2020.
העלייה המרשימה בתוצר ברבעון הראשון של השנה נבעה ממגוון תחומים - החל מזינוק בצריכה, דרך השקעות בנדל"ן ועד להוצאות ממשלתיות. הצריכה הפרטית, המהווה את המרכיב הגדול ביותר בכלכלה האמריקאית, זינקה ברבעון הראשון ב-10.7% בחישוב שנתי - העלייה השנייה בגובהה שנרשמה בארה"ב מאז שנות ה-60 של המאה הקודמת.
הערך מותאם האינפלציה של הסחורות והשירותים המופקים בארה"ב טיפס לסך שנתי של 19.09 טריליון דולר, שמצביע על כך שהתמ"ג צפוי לעבור בקרוב את השיא שנרשם לפני המגפה - 19.3 טריליון דולר.
ההשקעה בבנייה לא למגורים עלתה בשיעור שנתי של 9.9%, בעוד ההשקעה בבנייה למגורים עלתה בשיעור שנתי של 10.8%.
המספרים המרשימים של הרבעון הראשון שלא נראו מאז 2003, מגיעים לאחר שנה קשה לכלכלה האמריקאית. השפל היה ברבעון השני של 2020 אז צנח התוצר האמריקאי בשיעור של 31.4%.
למעשה המשק האמריקאי השיב לעצמו 95% מהירידה בתוצר בשנת הקורונה. הזינוק בפעילות ברבעון הראשון סולל את הדרך להתאוששות מלאה של המשק כבר בחודשי הקיץ.
גם נתוני התעסוקה שפורסמו היום מצביעים על התאוששות המשק האמריקאי. מספר הבקשות הראשונות לדמי אבטלה ירד ל-553 אלף - קרוב לרמה שאפיינה את ארה"ב של טרום המגפה.
אתמול נשיא ארה"ב ג'ו ביידן נאם בקונגרס לראשונה מאז נכנס לתפקידו ב-20 בינואר וציין את 100 הימים הראשונים לכהונתו.
ביידן הציג תוכנית שאפתנית לתיקון הבעיות החברתיות והכלכליות במדינה, שכוללת הגדלה משמעותית של הסיוע למימון טיפול בילדים, טיפולים רפואיים ולימודים למיליוני בני אדם. הדרך לעשות זאת לפי ביידן היא להעלות את המסים על העשירים.