סגור
משבר אקלים

אוסטרליה לא מוותרת: מבטיחה להשתמש בפחם "הרבה אחרי 2030"

שר המשאבים והמים של אוסטרליה הצהיר כי המדינה תמשיך להפיק ולייצא פחם עוד שנים רבות. לדבריו, "המספרים שמצביעים על תום עידן הפחם מוגזמים מאוד". אוסטרליה היא היצואנית השנייה בגודלה בעולם של פחם. בתעשיית הפחם המקומית מועסקים 50 אלף עובדים

ממשלת אוסטרליה הצהירה אתמול (ב') שתמשיך להפיק ולייצא פחם "הרבה אחרי 2030", זאת למרות אזהרות חריפות של פקידי אקלים בכירים באו"ם, שהמשך השימוש בדלקי מאובנים "ימיט אסון" על הכלכלה.
הדברים, שנאמרו ע"י שר המשאבים והמים קית' פיט מעמידים את אוסטרליה בעמדה מנוגדת למדינות מפותחות רבות, שעובדות על הוצאה משימוש של פחם עד סוף העשור הנוכחי.
"עתיד התעשייה החשובה הזאת יוכרע על ידי ממשלת אוסטרליה, ולא על ידי גוף זר שרוצה לסגור אותה בעלות של אלפי מקומות עבודה וייצוא במיליארדי דולרים", אמר פיט אתמול.
1 צפייה בגלריה
שר המשאבים והמים של אוסטרליה קית' פיט
שר המשאבים והמים של אוסטרליה קית' פיט
שר המשאבים והמים של אוסטרליה קית' פיט
(Department of Foreign Affairs and Trade website)

בדברים שמסר מנה השר מספר יתרונות כלכליים שהפחם הביא לכלכלה האוסטרלית, אך לא הזכיר כלל את משבר האקלים. פיט הוסיף שהמספרים שמצביעים על תום עידן הפחם "מוגזמים מאוד, ועתיד הפחם מובטח הרבה אחרי 2030".
הוא הוסיף כי "הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה חזתה שצריכת הפחם ברחבי אסיה צפויה לגדול בעשור הקרוב כדי לעמוד בביקוש לאנרגיה של מדינות כמו סין, הודו ודרום קוריאה". לדבריו, "לאוסטרליה יש תפקיד חשוב למלא בעמידה בביקוש הזה. הפחם ימשיך להפיק מיליארד דולרים בתמלוגים ומיסים עבור המדינה, וליצור באופן ישיר 50,000 מקומות עבודה לאוסטרלים".
אוסטרליה היא היצואנית השנייה בעולם של פחם, והמדינה בעלת כמות פליטות הפחמן לתושב הגבוהה בעולם, בעיקר עקב תעשיית הפחם שלה. תושב אוסטרלי פולט בממוצע 17 טון מטרי של פחמן דו חמצני, בעוד הממוצע העולמי הוא פחות מחמישה טון, על פי מידע של הנציבות האירופית.
מתוך 176 פרויקטי הפחם החדשים בעולם, 79 מצויים באוסטרליה, על פי מסד המידע של חברת Fitch Solutions' Global Mines Database. פיט אמר את הדברים על רקע דבריו של השליח הבכיר לנושא האקלים של האו"ם, סלווין הארט, שאמר שקצב הוצאת הפחם משימוש אינו גבוה מספיק "על מנת להימנע מקטסטרופה אקלימית גלובלית".
"אנחנו מבינים לגמרי את תפקיד הפחם בכלכלה האוסטרלית, אבל חייבים לנהל שיחה יותר כנה, הגיונית ורחבת יריעה לגבי האינטרסים של אוסטרליה, כי השורה התחתונה ברורה: אם העולם לא יוציא מהר משימוש את הפחם, שינוי האקלים יזרע הרס בכל הכלכלה האוסטרלית... במיוחד במדינה שרוב תושביה חיים לאורך החופים", סיכם הארט.