אסיה: קצב התחסנות נמוך מאיים על הסיכוי להתאוששות כלכלית
אסיה: קצב התחסנות נמוך מאיים על הסיכוי להתאוששות כלכלית
נגיף הקורונה חזר להכות במדינות אסיה והפסיפיק בשל מחסור בחיסונים והימנעות האוכלוסייה מקבלת חיסון. המדינות באזור הזריקו עד כה כ-23.8 מנות חיסון ל-100 אנשים, לעומת 61.4 מנות ל-100 אנשים בצפון אמריקה, ו-48.5 מנות ל-100 אנשים באירופה
באזור אסיה והפסיפיק מתקשים לחסן את האוכלוסייה ובמקביל התחלואה בקורונה בעלייה במדינות רבות באזור. בחלק מהמקרים אף נרשמו לאחרונה שיאים חדשים במספר הנדבקים החדשים.
לדברי בנג'מין קאולינג מבית הספר לבריאות ציבורית באוניברסיטת הונג קונג, ממשלות רבות באסיה התקשו להשיג חיסונים. יתרה מכך, ההצלחה הראשונית בבלימת המגפה באסיה גרמה לאנשים להתייחס לחיסונים כעניין לא דחוף במיוחד.
"מכיוון שהיו מקרי הדבקות מעטים בשנה האחרונה, נוצרה תפיסה שהקורונה אינה סיכון כזה גדול ואפשר להישאר בלי רמת הדבקה נמוכה כל עוד עוטים מסכות ושומרים על ריחוק חברתי. כך שאין שום דחיפות ללכת להתחסן. ההססנות הזו הפכה לעניין גדול", אמר קאולינג שעומד בראש המחלקה לאפידמיולוגיה באוניברסיטה בריאיון ל-CNBC.
ההערכה היא כי צפויה באסיה עלייה מחודשת במספר הנדבקים. הודו, נפאל, מלזיה, יפן וטייוואן הן בין המדינות שדיווחו בחודש האחרון על מספר שיא של נדבקים חדשים ביום, ובעקבות זאת הטילו הרשויות הגבלות חדשות.
לפי הנתונים שאספו ב-CNBC, המדינות באסיה והפסיפיק הזריקו עד כה כ-23.8 מנות חיסונים לכל 100 אנשים. מדובר בשיעור נמוך בהרבה לעומת צפון אמריקה, שם הנתון עומד על 61.4 מנות ל-100 אנשים ולעומת אירופה עם 48.5 מנות לכל 100 אנשים. שיעור ההתחסנות באפריקה הוא הנמוך ביותר בעולם עם 2.5 מנות בלבד ל-100 אנשים.
לפי אנליסטים בבנק הצרפתי Natixis, באינדונזיה, תאילנד, טייוואן, וייטנאם והפיליפינים לא רכשו מספיק מנות לחיסון המוני של האוכלוסייה. "עם זאת, יש ביקוש נמוך מצד הציבור", נכתב בדו"ח שפרסם הבנק בחודש שעבר. "סקפטיות בנוגע לחיסון שרק פותח היא סיבה שכיחה להססנות העולמית. אך היא בולטת במיוחד באסיה שבה מדיניות יעילה יותר לבלימת התפשטות הנגיף הובילה לתחושה פחותה של דחיפות".
מונגוליה וסינגפור הן המדינות המובילות באזור מבחינת שיעורי ההתחסנות עם 97 ו-69 חיסונים לכל 100 אנשים, בהתאמה. מנגד וייטנאם ואפגניסטן משתרכות מאחור. בהתבסס על שיעורי ההתחסנות הנוכחיים, ההערכות ב-Natixis הן שרק סינגפור וסין יצליחו להגיע השנה לחיסון של 70% מהאוכלוסייה הנחוץ על מנת להשיג חיסון עדר. קצב דומה לזה שצפוי בארה"ב ובבריטניה.
"אסיה הפכה מהדוגמה המוצלחת לבלימת המגפה למשתרכת מאחור בכל הקשור לחיסונים", נכתב בדו"ח. "הפתיחה מחדש של הכלכלה במערב המתבססת על שיעור התחסנות מהיר, במיוחד בארה"ב ולאחרונה גם באיחוד האירופי, עלולה להפוך את אסיה לפגיעה ביותר במאמציה להתאושש ולאופציה פחות מועדפת להשקעה".