סגור

כדי להבטיח אספקת אנרגיה: ברלין העבירה לידיה את השליטה בגזפרום גרמניה

השליטה בחברה הבת של ענקית הגז הרוסית שמפעילה חלק ממתקני אחסון הגז הטבעי הגדולים בגרמניה עברה לידי רגולטור האנרגיה הגרמני עד סוף ספטמבר: "איננו מוכנים לחשוף את תשתית האנרגיה של גרמניה לאופן קבלת ההחלטות השרירותי בקרמלין"

ממשלת גרמניה העבירה לידיה את השליטה בגזפרום גרמניה (Gazprom Germania) – החברה הבת של חברת הגז הרוסית שמפעילה חלק ממתקני אחסון הגז הטבעי הגדולים בגרמניה. כך מדווח בסוכנות הידיעות רויטרס ובפייננשל טיימס.


שר הכלכלה הגרמני רוברט האבק מסר אתמול (ב') שרגולטור האנרגיה במדינה יהפוך לנאמן זמני של גזפרום גרמניה, כולל קבלת הסמכויות המלאות של בעלי המניות בחברה וכל זכויות ההצבעה. הנאמן החדש יוכל גם לפטר בכירים ולהעסיק עובדים חדשים."המטרה שלנו תהיה לנהל את גזפרום גרמניה בהתאם לאינטרסים של גרמניה ושל אירופה", הוסיף קלאוס מולר, יו"ר רגולטור האנרגיה.
לפי הודעת שר הכלכלה הגרמני, הם נאלצו לעשות זאת בשל "הקשרים המשפטיים הלא ברורים של החברה וההפרות של חובת הדיווח תחת החוק הגרמני". עוד ציין השר בהצהרה, כי גזפרום גרמניה מפעילה תשתיות קריטיות במדינה "ובהתאם היא בעלת חשיבות עצומה לאספקת הגז... הממשלה הגרמנית עושה כל מה שנחוץ כדי להגן על ביטחון האספקה של גרמניה", הסביר האבק. "פירוש הדבר כי איננו מוכנים לחשוף את תשתית האנרגיה של גרמניה לאופן קבלת ההחלטות השרירותי בקרמלין".
לדבריו, ההחלטה להעביר את גזפרום גרמניה לידי הנאמנות של רגולטור האנרגיה תגן על הסדר הציבורי. הנאמנות תישאר בתקוף עד ה-30 בספטמבר 2022.

1 צפייה בגלריה
חברת הגז הרוסית גזפרום חברת גז רוסית
חברת הגז הרוסית גזפרום חברת גז רוסית
מתקן של חברת גזפרום הרוסית
(צילום: שאטרסטוק)

במשרד הכלכלה הבהירו כי ההחלטה התקבלה לאחר שבימים האחרונים נודע כי גזפרום גרמניה נרכשה על ידי שתי חברות – JSC פאלמארי ו-Gazprom Export Business Services. מכיוון שהחברה הבת של גזפרום אחראית לתשתיות קריטיות בגרמניה, כל רכישה מצד משקיעים מחוץ לאיחוד האירופי צריכה לזכות באישור של משרד הכלכלה, כך לפי ההצהרה. "לא ברור מי עומד מאחורי שתי החברות, מבחינה מסחרית ומשפטית", הוסיפו.
בתוך כך, שר האוצר הגרמני כריסטיאן לינדר דחה אתמול את הקריאות בתוך האיחוד האירופי להטיל אמברגו על יבוא גז רוסי. "אנחנו מתמודדים עם פשעי מלחמה", אמר לינדר לפני פגישה עם עמיתיו באיחוד. "ברור כי עלינו לנתק בהקדם האפשרי את כל הקשרים הכלכליים לרוסיה. עלינו לתכנן סנקציות חמורות, אבל לא ניתן להחליף את הגז בטווח הקצר. אנחנו נגרום יותר נזק לנו מאשר להם".