סגור
בנין פדרל ריזרב פד וושינגטון
בניין הפדרל ריזרב בוושינגטון (צילום: בלומברג)

וזה לא הסוף: הפסדי הפד חצו את רף ה-100 מיליארד דולר

לפי הערכות, הבנק המרכזי של ארה"ב עשוי להגיע להפסד של עד 200 מיליארד דולר כבר בשנה הבאה; הסיבה: עלויות הריבית שעליו לשלם, שהן גבוהות יותר מהריבית שהוא מרווויח על האג"ח ומהשירותים שהוא מספק לסקטור הפיננסי

ההפסדים של הבנק הפדרלי המרכזי עקפו את רף ה-100 מיליארד דולר, כך לפי נתונים שפרסם הבנק המרכזי שלשום (ה'). ההפסדים צפויים אף להמשיך ולהתרחב.
לפי כתבה שהתפרסמה ברויטרס, הסיבה לכך היא שהבנק ממשיך לשלם יותר בשל עלויות ריבית מאשר הריבית שהוא מרוויח על אג"ח שבבעלותו ומהשירותים שהוא מספק לסקטור הפיננסי.
לפי חלק מההערכות, ההפסדים של הפד שהחלו לפני כשנה יוכפלו לפני שיתחילו לרדת. וויליאם אינגליש, עובד לשעבר בפד ומרצה באוניברסיטת ייל, אמר לרויטרס כי להערכתו ההפסדים יטפסו ל"שיא" של 200 מיליארד דולר עד 2025. לעומת זאת, דרק טאנג מסוכנות LH Meyer מאמין שקרוב לוודאי שההפסדים יעמדו על 200-150 מיליארד דולר כבר בשנה הבאה.
בפד מחשבים את ההפסדים לפי מדד חשבונאי שמעריך את העלויות העתידיות שיספגו לפני שיוכלו לשוב לפעילות רגילה של העברת הרווחים למשרד האוצר. ההפסדים הם מאוד נדירים עבור הבנק המרכזי. אך בו זמנית, בבנק הדגישו פעמים רבות כי הסיטואציה לא פוגעת ביכולת להוציא לפועל את המדיניות המוניטרית ולעמוד ביעדים.
אף שמדובר באירוע נדיר, הוא לא מפתיע בהתחשב בקמפיין האגרסיבי להעלאת הריבית, במסגרתו היא הועלתה משיעור של קרוב ל-0% במרץ 2022 לשיעור הנוכחי של 5.25%-5.50%.
עוד דווח כי עתודות הבנק נפלו בסביבות 1 טריליון דולר מהשיא שנרשם בסוף 2021, ועמדו ביום רביעי על 3.3 טריליון דולר.
ג'יימס בולארד, לשעבר נשיא הבנק הפדרלי של סנט לואיס, אמר כי הוא "מודאג" מההפסדים של הבנק המרכזי ועדיף היה שלא להיקלע למצבים מסוג זה. לפיכך לדעתו אולי היה עדיף שבפד היו שומרים כטריליון דולר שהעבירו לאוצר בעשור האחרון כדי לכסות על ההפסדים.