"נקודת שבירה": כך נראה הכאוס בישראל בתקשורת הזרה
"נקודת שבירה": כך נראה הכאוס בישראל בתקשורת הזרה
פיטורי שר הביטחון והמחאות שפשטו בארץ כבשו את הכותרות ברחבי העולם. כך למשל בניו יורק טיימס החלו בדיווח שוטף של המצב בארץ וציינו כי אלה בין הימים המכריעים בהיסטוריה של המדינה; בתקשורת הערבית התייחסו להעלאת כוננות לאחר הודעת התקשורת הישראלית על פיטורי גלנט
פיטורי שר הביטחון יואב גלנט והמחאות שפשטו בכל הארץ כבשו את כותרות העיתונים ברחבי העולם. כך למשל באתר הניו יורק טיימס החלו בדיווח שוטף של המצב בארץ תחת הכותרת: "מהומות פושטות בישראל סביב התוכנית לרפורמה משפטית". בדיווח מציינים כי אלו הם בין הימים המכריעים ביותר בהיסטוריה של המדינה. באופן דומה, במאמר מערכת שפורסם בסוכנות הידיעות בלומברג וכן בוושינגטון טיימס כינו זאת "הדמוקרטיה הישראלית נמצאת בנקודת מפנה".
"הרשלנות שבה קואליציית הימין הקיצוני של נתניהו הניעה את האג'נדה שלה בשבועות האחרונים גורמת נזק ממשי ומצטבר", נכתב במאמר המתאר את מחאת המילואימניקים, מחאת ההייטקיסטים והיחלשות השקל".
גם באתר CNN הקדישו למצב דיווח שוטף המעדכן במחאות ההמוניות ובתגובת הפוליטיקאים. באתר פרסמו גם הסבר על השינויים המוצעים למערכת המשפט תוך דגש על החוקים המטיבים ישירות עם נתניהו - כמו חוק הנבצרות.
הכותרת ב-BBC מתייחסת אף היא למחאות ההמוניות שפרצו אתמול, וכוללת תמונות של המפגינים המבעירים מדורות באיילון. בכתבה מצוטטת עובדת ממשלה שטוענת כי נתניהו "חצה כל גבול אפשרי שיש לנו כמדינה דמוקרטית".
ישראל מככבת גם בידיעה הראשית בגרדיאן הבריטי תחת הכותרת: "הנשיא קורא לעצירת הרפורמה המשפטית אחרי המחאות ההמוניות". לפי הגרדיאן, האזהרה מצידו של יצחק הרצוג מדגישה את "הבהלה שגרמה הרפורמה המשפטית". את הכתבה מלוות תמונות מההפגנות שנערכו בלילה.
כותרת דומה עלתה גם בפייננשל טיימס: "נשיא ישראל קורא לעצירת הרפורמה המשפטית", נכתב. "הקרב על הרפורמה, שתחליש משמעותית את כוח הרשות השופטת דחף את ישראל למשבר פוליטי מסלים, ערער את המשקיעים, הדאיג את בנות הברית והצית את גל המחאות הגדול ביותר מזה למעלה מעשור", הסבירו בעיתון הכלכלי.
בלה מונד הצרפתי הכריזו: "נתניהו פיטר את שר הביטחון והצית מחאות המוניות", שהוציאו עשרות אלפי אנשים לרחובות. "והפכו את מחלף איילון לים של דגלי כחול ולבן".
המחאות בעקבות פיטוריו של גלנט הגיעו גם ל-DW הגרמני, שהתייחס לשימוש במכתזיות נגד המפגינים - כולל מחוץ למשכנו של נתניהו בירושלים.
גם ב-corriere della sera האיטלקי ההתמקדות הייתה בתגובת המשטרה למפגינים: "תותחי מים נורו על מפגינים מול מעון נתניהו", נכתב בכותרת.
בפוליטיקו האמריקאי התייחסו לתגובת הבית הלבן למחאות: "המנהיגים בישראל חייבים למצוא פשרה על החקיקה שקורעת את המדינה, כך לפי הבית הלבן", נכתב בכותרת הכתבה על המחאות המתפשטות. "בהתחשב במערכת היחסים הקרובה של ארה"ב עם ישראל, וההססנות הכללית של ממשל ביידן מהעברת ביקורת פומבית על בת ברית קרובה במזה"ת, ההצהרה של הבית הלבן הייתה ממוקדת ביותר", נכתב.
גם התקשורת הערבית לא נשארת אדישה למצב, וכך הדיווח השוטף הראשי באתר אלג'זירה הוא על המצב בארץ, תחת הכותרת: "הפגנות בישראל. חילוקי דעות בקואליציה בנוגע לתיקונים המשפטיים, נתניהו דוחה את נאומו". הדיווח מציין את השתלשלות האירועים מהודעת התקשורת הישראלית על פיטורי שר הביטחון.
בידיעה הראשית באתר הפלסטיני אל-איאם מתייחסים להשלכות המצב על ביטחון המדינה: "החלטת ראש הממשלה נתניהו פוגעת בביטחון ישראל".
באל-מיאדין, ערוץ פאן-ערבי המקורב לחיזבאללה, התייחסו בכותרת לשביתה באוויר ובים כתוצאה מהשביתות שהולכות וגדלות במדינה: "שיתוק שדות תעופה, נמלי ים ומוסדות: שביתות כלליות בישראל", עוד הוסיף הדיווח כי "אתמול בערב, יום ראשון, העלה 'צבא הכיבוש הישראלי' את הכוננות, לאחר שאיבד שליטה בתוך השטחים הכבושים". בכלי התקשורת של חיזבאללה, אלמנאר, אמרו: "צבא האויב הכריז על מצב כוננות לאחר שאיבד שליטה במספר מקומות".