מסעדת הגורמה המפורסמת בניו יורק הופכת לטבעונית
מסעדת הגורמה המפורסמת בניו יורק הופכת לטבעונית
דניאל הום, השף והבעלים של ה"אילבן מדיסון פארק" שלה שלושה כוכבי מישלן, הודיע על השינוי בפוסט באתר המסעדה שתפתח בקרוב מחדש אחרי הקורונה. לדבריו, מערכת המזון המודרנית "פשוט אינה בת קיימא"
אילבן מדיסון פארק (Eleven Madison Park), אחת ממסעדות הגורמה המפורסמות בניו יורק נוטשת את הבשר והופכת להיות מסעדה טבעונית בלבד.
השף והבעלים של המסעדה הודיע על כך בפוסט שפורסם באתר המסעדה, שבו טען שמערכת המזון המודרנית "פשוט אינה בת קיימא".
דניאל הום, הכוח המניע מאחורי המסעדה זוכת הפרסים ובעלת שלושה כוכבי מישלן, נחשב לאחד השמות הבולטים בסצנת הגורמה של ניו יורק. המסעדה נשארה סגורה מאז פרוץ הקורונה אך מתכוונת כעת להיפתח מחדש בצורה קצת שונה.
"מאז ומתמיד פעלנו תוך הפגנת רגישות להשפעה שיש לנו על הסביבה שלנו, אך זה הולך ונהיה ברור שמערכת המזון הנוכחית פשוט אינה בת קיימא בכל כך הרבה מובנים...היה ברור שאחרי כל מה שעברנו כולנו בשנה האחרונה, לא נוכל לפתוח את אותה מסעדה", כתב הום בהודעה שפורסמה באתר המסעדה. הפתיחה מחודש מתוכננת ל-10 ביוני.
המסעדה שהוכתרה כטובה ביותר בעולם
"קיבלנו את ההחלטה להגיש תפריט המבוסס על מזון מהצומח בלבד ובלי מוצרים מהחי – כל מנה מורכבת מירקות הן מהאדמה והן מהים, וכן פירות, קטניות, פטריות ודגנים ועוד הרבה דברים נוספים".
החדשות מהוות ניצחו נוסף לטבעונים, זאת לאחר שבשבוע שעבר אתר הבישולים Epicurious הודיע כי יפסיק לפרסם מתכוני בשר בשל החשש מהנזק שנגרם לסביבה מגידול בקר למאכל והחמרת משבר האקלים.
ב-2017 הוכתרה המסעדה, שהגישה מטבח אמריקאי עכשווי, לטובה ביותר בעולם בדירוג השנתי של מגזים רסטורנט, והפכה בכך למסעדה האמריקאית הראשונה שזוכה בתואר מאז 2004.