סגור

לגו למען האקלים: תמכור קוביות מפלסטיק ממוחזר

ענקית הצעצועים הדנית מתכננת למכור קוביות המיוצרות מבקבוקי שתייה ממוחזרים בעוד כשנתיים. המהלך הוא חלק מההתחייבות שפרסמה לגו ב-2018 לייצר את כל מוצרי היסוד שלה מחומרים בני קיימא עד 2030


ענקית הצעצועים הדנית, לגו מתכננת להתחיל ולמכור קוביות המיוצרות מבקבוקי שתייה ממוחזרים בעוד כשנתיים, כך מדווח אתר ה-BBC.

2 צפייה בגלריה
מיחזור קוביות לגו מבקבוקי פלסטיק
מיחזור קוביות לגו מבקבוקי פלסטיק
מיחזור קוביות לגו מבקבוקי פלסטיק
(צילום: Lego)
לפי טים ברוקס, סגן נשיא לענייני קיימות בחברה, המטרה היא למצוא מוצר שיהיה מספיק טוב כך שאנשים לא יבחינו בהבדל. אולם, הוא הודה שעוד מוקדם לקבוע כמה קוביות יוצרו מהחומר הממוחזר. בכל מקרה ברוקס הבטיח כי שני סוגי הקוביות יוכלו להתחבר ביחד ללא בעיה. הוא סיפר כי חומרים אחרים שהחברה בדקה נדבקו אחד לשני כל כך חזק, שלא ניתן היה לחלץ אותם אפילו עם צבת – מה שמפספס חלק ניכר מההנאה במשחק לגו.
על מנת לוודא שהחומרים השונים עומדים במשימה בחברה עורכים מבחני טמפרטורה, מבחן חמאה ומבחן שבודק מה קורה כששמים את הקוביות בפה, כפי שילדים קטנים נוטים לעשות.
מהחברה נמסר כי בתחילה ישיגו את בקבוקי השתייה הקלה מארה"ב לייצור הקוביות. עם זאת, פלסטיק שנמשה מהאוקיינוסים לא יוכל לשמש אותם כי הוא בלוי מדי.

2 צפייה בגלריה
קוביות לגו ממוחזרות מבקבוקי פלסטיק
קוביות לגו ממוחזרות מבקבוקי פלסטיק
קוביות לגו ממוחזרות מבקבוקי פלסטיק
(צילום: Lego)
לגו לא לבד, ומספר חברות החלו לייצר מוצרים מפלסטיק ממוחזר על רקע התגברות החששות ממשבר האקלים. לפי לגו, לקוחות רבים, הן צעירים והן מבוגרים, מחפשים לרכוש מוצרים בני קיימא וביקשו מהחברה לקחת חלק במאמץ.
המהלך הנוכחי הוא חלק מההתחייבות שפרסמה לגו ב-2018 לייצר את כל מוצרי היסוד שלה מחומרים בני קיימא עד 2030. לפי ברוקס, במסגרת ההתחייבות החלה החברה כבר לייצר קוביות מפוליאתילן טרפתאלט (PET) שאליו מוסיפים כמה כימיקלים. כיום החברה מייצרת את מרבית הקוביות מהפולימר הסינטטי אקרילוניטריל בוטאדיאן סטירן (ABS) המורכב מנפט גולמי. לגו מייצרת בין 110-120 מיליון חתיכות פלסטיק בשנה וכיום בסביבות 80% מהם מיוצרים מ-ABS, כ-5% מיוצרים מפולימר העשוי מקני סוכר. לפי ברוקס, שימוש בפלסטיק ממוחזר יעזור להפחית את הפליטה של גזי חממה. עוד הוסיף כי החברה גם מעוניינת להשתמש ביותר אנרגיה מתחדשת בהליך הייצור.