סגור

פייזר: מו"מ עם 90 מדינות לאספקת התרופה נגד קורונה; מרק במגעים עם סין

אתמול הודיעה פייזר כי התרופה שפיתחה מפחיתה ב-89% את הסיכוי לאשפוז ותמותה מקורונה; מרק, שהתרופה שלה אושרה בשבוע שחלף על ידי הרגולטורים בבריטניה, מנהלת מו"מ עם הרשויות בסין להכנסתה למדינה

פייזר מנהלת מו"מ עם 90 מדינות על אספקת הגלולה לקורונה שהפחיתה, בשילוב עם תרופת הריטונאוויר הוותיקה (נגד HIV), ב-89% את הסיכון לאשפוז או למוות במבוגרים הנמצאים בסיכון לפתח מחלה קשה.



"המטרה שלנו היא שכל אחד בעולם יוכל לקבל את הטיפול הזה במהירות האפשרית", אמר אתמול מנכ"ל פייזר אלברט בורלא. הוא ציין כי במדינות העשירות החברה מתכוונת לתמחר את הטיפול החדש ברמה הקרובה לזו של התרופה לקורונה שפיתחה חברת מרק - כ-700 דולר לטיפול של חמישה ימים. הוא ציין כי בנוגע למדינות עניות נבחנות כמה חלופות כדי ש"לא ייווצר מחסום שימנע מהן את קבלת הטיפול".
הגלולה של פייזר, שתיקרא Paxlovid, מעכבת אנזים שהנגיף זקוק לו כדי להשתכפל בתאים. הטיפול חוסם למעשה את יכולתו של הנגיף להשתכפל, להרוס איברים בגוף ולהדביק אחרים.
במחקר של פייזר נבדקו 1,219 חולים שאובחנו עם מחלת קורונה קלה עד בינונית, ושהיו בעלי לפחות גורם סיכון אחד לפתח מחלה קשה, כמו השמנת יתר או גיל מבוגר. הם אומתו כנדבקים בחמשת הימים האחרונים. לפי פייזר, 6 משתתפים אושפזו ואף אחד לא מת מתוך 607 המשתתפים שקיבלו את התרופה בשילוב עם הריטונאוויר בתוך חמישה ימים מהופעת הסימפטומים. זאת בהשוואה ל-41 מאושפזים ו-10 מתים מתוך 612 האנשים שקיבלו את תרופת הדמה.
נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן אמר אתמול כי מדינתו הבטיחה לעצמה מיליוני מנות של התרופה החדשה - שעדיין לא קיבלה את אישור ה-FDA.

1 צפייה בגלריה
אלברט בורלא אלברט בורלה מנכ"ל פייזר
אלברט בורלא אלברט בורלה מנכ"ל פייזר
אלברט בורלא, מנכ"ל פייזר
(צילום: רויטרס)
פייזר הודיעה כי היא צופה ייצור של 180 אלף מנות עד סוף השנה; ו-50 מיליון מנות נוספות עד סוף 2022.
התרופה לקורונה של מרק, מולנופירביר (Molnupiravir), אושרה שלשום על ידי הרגולטורים בבריטניה - המדינה הראשונה לעשות זאת. אמש מסרה החברה לבלומברג כי היא בוחנת עם הרגולטורים בסין את האפשרות להשיק את התרופה במדינה.
מרק פרסמה תוצאות ראשוניות מהניסוי שלה בחודש שעבר, שלפיהן מולנופירביר הפחיתה את הסיכון לאשפוז או מוות בכ-50%; 7.3% מהמטופלים שקיבלו את התרופה התאשפזו או מתו עד היום ה-29 של המחקר, לעומת 14.1% בקבוצת הפלסבו.
מרק כבר מכרה 1.7 מיליון מנות טיפול לממשלת ארצות הברית. החברה הודיעה כי תתמחר את התרופה בצורה מדורגת, תדאג שתהיה לה גישה בכל רחבי העולם, ותעבוד עם יצרניות תרופות גנריות כדי להאיץ את הנגשת התרופה למדינות עניות.