דירוג הערים הבטוחות בעולם: הבירה האירופית שהדיחה מהצמרת את טוקיו וסינגפור
דירוג הערים הבטוחות בעולם: הבירה האירופית שהדיחה מהצמרת את טוקיו וסינגפור
לפי האקונומיסט, קופנהגן בירת דנמרק היא העיר הבטוחה בעולם. הבדיקה בחנה חמישה פרמטרים מרכזיים של בטיחות עירונית - דיגיטלית, בריאותית, פיזית (תשתיות), אנושית וסביבתית. צפו בעשירייה הראשונה
קופנהגן, בירת דנמרק, היא העיר הבטוחה בעולם, על פי בדיקה שערך האקונומיסט. היא עקפה מועמדות קבועות כמו טוקיו, סינגפור ואוסקה, במדד הערים הבטוחות הדו-שנתי האקונומיסט, אשר כלל בפעם הראשונה פרמטרים של בטיחות סביבתית.
הבדיקה בחנה חמישה פרמטרים של בטיחות עירונית – דיגיטלית, בריאותית, פיזית (תשתיות), אנושית וסביבתית – קופנהגן הגיעה למקום הראשון עם 82.4 נקודות מתוך 100. במקום השני דורגה טורונטו עם 82.2 נקודות, סינגפור במקום שלישי. במקום העשירי - שטוקהולם, בירת שבדיה.
תל אביב לא נכללה בבדיקה ולכן אינה מופיעה בדירוג העולמי.
למקומות האחרונים ברשימה הגיעו לאגוס (ניגריה), קהיר, קראקס, קראצ'י ויאנגון (מיאנמר).
מדד הערים הבטוחות של האקונומיסט דירג השנה 60 ערים, כדי לקבל תמונה טובה יותר של מצב הבטיחות העירונית ברחבי העולם. התוספת של בטיחות סביבתית משקפת את החשיבות הגוברת של נושאי הגנת הסביבה ושינויי אקלים. טורנטו וקופנהגן קיבלו ניקוד גבוה במיוחד בפרמטר הזה, ביחס לערים שניצבו במקומות הראשונים בשנים שעברו.
לצד הבטיחות הבריאותית, מגפת הקורונה השפיעה על כל הפרמטרים. "קורונה השפיעה על כל המימדים של הבטיחות העירונית", אמרה פרטימה סינג, מנהלת המחקר.
בטיחות דיגיטלית, למשל, עלתה לעדיפות גבוהה לאחר שחלקים גדולים מהעבודה והמסחר הפכו למקוונים. גם הבטיחות האישית הושפעה מהשינוי בתבניות הפשיעה בעקבות הסגרים, והבטיחות הסביבתית עברה לקדמת הבמה, לאחר שהמגפה המחישה את הסכנה וההיתכנות של משברים בלתי צפויים.
לדברי מנהלת המחקר, כי הממצאים ישמשו תזכורת עבור ממשלות וקובעי מדיניות לגבי הצורך בהשקעות נוספות בבטיחות וביטחון – במיוחד במדינות לא יציבות מבחינה כלכלית ופוליטית.
וזה דירוג 10 הערים הבטוחות בעולם:
1. קופנהגן
2. טורונטו
3. סינגפור
4. סידני
5. טוקיו
6. אמסטרדם
7. וולינגטון
8. הונג קונג
9. מלבורן
10. שטוקהולם