סגור

ענקית הכרייה BHP מפטרת 48 עובדים בעקבות טענות על תקיפות מיניות והטרדות

התלונות שהגיעו לענקית הכרייה חושפות את סביבת העבודה הלא בטוחה שבה נאלצות לעבוד נשים באתרי כרייה מרוחקים ברחבי העולם. במקביל דיווחה גם ענקית הכרייה ריו טינטו כי קיבלה כ-30 תלונות על הטרדות מיניות באחת המכרות שלה


נשים עדיין סובלות מסביבת עבודה לא בטוחה באתרי כרייה מרוחקים ברחבי העולם, כך נחשף לאחר שענקית הכרייה BHP הודיעה שפיטרה 48 עובדים באתרים שונים במערב אוסטרליה מאז יולי 2019 בשל האשמות על הטרדות ותקיפות מיניות.
לפי סוכנות הידיעות בלומברג, החברה האוסטרלית דיווחה לרשויות כי הגיעו לידיה שתי תלונות מבוססות על אונס, וכי תלונות אחרות עדיין נמצאות תחת חקירה. במסגרת החקירה דיווחו גם בריו טינטו כי קיבלו 29 תלונות שנבדקו על הטרדה במכרה פילברה לעפרות ברזל מאז ינואר 2020, וכן תלונה אחת על תקיפה מינית.
1 צפייה בגלריה
כרייה מכרה מכרות גלנקור ריו טינטו
כרייה מכרה מכרות גלנקור ריו טינטו
כרייה מכרה מכרות גלנקור ריו טינטו
(צילום: בלומברג)
הטרדות מיניות הן אמנם בעיה במקומות עבודה בכל רחבי העולם, אך אתרי כרייה מבודדים נחשבים מסוכנים במיוחד לנשים. זאת מכיוון שהם נותרו בעיקר בשליטת גברים והעובדים מתגוררים במעונות זמניים ליד המכרה שמטשטשים את הגבולות בין העבודה והחיים הפרטיים. הבעיה נהיית חמורה יותר בשל צריכה מוגזמת של אלכוהול. "כרייה נוצרה על ידי גברים עבור גברים", הגיבה פיונה ויינס, אחראית הגיוון וההכלה ב-BHP. "עכשיו הכנסנו נשים לתפאורה הזו ועלינו לשנות מהיסוד את המקומות כדי להפוך אותם לבטוחים ואחר כך גם לנוחים ומושכים".
ביולי הכריז בית הנבחרים של מערב אוסטרליה על פתיחת החקירה בנוגע להטרדות מיניות באתרי כרייה מרוחקים, זאת בעקבות גל של תלונות והאשמות. החברות, ביניהן BHP וריו טינטו טענו כי העלייה בתלונות מצביעה על כך שהמאמצים שלהם לגרום לנשים להרגיש בטוחות כדי להתלונן ולהיחשף השתלמו.
בכל זאת, יש עוד מקום רב לשיפור. לפי סקר שערכו באיגוד עובדי הכרייה במערב אוסטרליה, קרוב ל-23% מהנשים בתעשייה הותקפו מינית. בנוסף, רק 4 מתוך כל 10 נשים טענו שמעודדים את העובדים לדווח על הטרדות מיניות ומחצית מהנשים ציינו שהעובדות לא זוכות לתמיכה לאורך התהליך.
מ-BHP נמסר כי הם נוקטים במגוון של צעדים כדי להילחם בהטרדות באתרי החברה בכל רחבי העולם, כולל הגבלות על צריכת אלכוהול וקורסים לעובדים. בנוסף, ויינס ציינה כי החברה העלתה את שיעור העובדות מ-17.6% לפני חמש שנים לקרוב ל-30% והיעד הוא להגיע ל-50% עד 2025. "סביבות עבודה בשליטת גברים אינן נורמליות, אינן טבעיות ואינן בריאות", הדגישה ויינס. "צריך להגיע לאיזון מגדרי כי כשיש 50% נשים ו-50% גברים הדברים האלה לא קורים בכזו תדירות".