סגור
סופטבנק ו סם אלטמן
סופטבנק וסם אלטמן, מייסד OpenAI (צילומים: Bloomberg , AP)

סופטבנק משקיעה 1.5 מיליארד דולר נוספים ב-OpenAI

מהלך זה הוא חלק ממאמציו של המנכ"ל מאסיושי סון להפוך את הקונגלומרט היפני לשחקן מרכזי בתעשיית הבינה המלאכותית

סופטבנק מגדילה את הפוזיציה שלה ב-OpenAI באמצעות רכישת מניות בשווי של 1.5 מיליארד דולר, כך לפי דיווח ב-CNBC. לדברי שני אנשים המעורים בנושא, הרכישה של המניות מצד הקונגלומרט היפני מתבצעת באמצעות הצעת מכר, כלומר מנגנון שמאפשר לעובדים בעבר ובהווה ב-OpenAI שמחזיקים במניות כבר למעלה משנתיים למכור אותן. העסקה אמורה להיסגר בתחילת השנה הבאה.
מהלך זה הוא חלק ממאמציו של מנכ"ל סופטבנק מאסיושי סון להפוך את החברה לשחקנית מרכזית בתעשיית הבינה המלאכותית. סופטבנק הייתה גם בין המשקיעות הראשונות ביצרנית השבבים הבריטית ARM. לאחרונה הכריז סון כי הוא חוסך "עשרות מיליארדי דולרים" עבור "המהלך הגדול הבא" שלו בבינה מלאכותית.
הצעת המכר מתמחרת את המניות של העובדים ב-210 דולר, זאת לפי סבב גיוס ההון האחרון של OpenAI, שהושלם בחודש שעבר. באותו סבב גייסו 6.6 מיליארד דולר שהעניקו לחברה הערכת שווי של 150 מיליארד דולר. סופטבנק השתתפה בסבב הזה והשקיעה 500 מיליון דולר.
מ-OPENAI וסופטבנק סרבו להגיב על הדיווח.
הצעות מכר (Tender offers) הפכו לכלי חשוב לעובדי חברות הטכנולוגיה, על רקע שוק ההנפקות הרדום וההערכות השווי המאמירות. חברות פרטיות נסמכות על עסקאות מסוג זה כדי לשמור על העובדים מרוצים ולהפחית את הלחץ המופעל עליהן להנפיק בשוקי ההון. מכיוון של-OPENAI אין תוכניות להנפקה בקרוב, ומכיוון שהערכת השווי שלה הופכת אותה ליקרה מדי לרבים, מכירת מניות משניות מסוג זה היא הדרך היחידה בעתיד הקרוב עבור מחזיקי המניות לממש חלק מההון שלהם על הנייר.