סגור
ג'יימי דיימון מנכ"ל ג'יי.פי מורגן
ג'יימי דיימון מנכ"ל ג'יי.פי מורגן (צילום: REUTERS/Marco Bello)

ג׳יימי דיימון במכתב למשקיעים: "אין עבודה שלא תושפע מבינה מלאכותית"

במכתב השנתי שלו לבעלי מניות הבנק הגדול בארה"ב, השווה מנכ"ל ג'יי.פי מורגן את פוטנציאל ה-AI לזה של מנוע הקיטור, החשמל והאינטרנט; לדבריו, בבנק כבר גייסו אלפי מומחים ומדענים בנושא; דיימון שוב מזהיר מההשפעה הכלכלית של המלחמות בעזה ואוקראינה

ג'יימי דיימון, מנכ"ל ג'יי.פי מורגן, טען כי בינה מלאכותית היא ככל הנראה הנושא הגדול ביותר עמו מתמודדים בבנק, והשווה את הפוטנציאל של הטכנולוגיה לזה של מנוע הקיטור, כך לפי דיווח בבלומברג. דיימון אף הוסיף כי ה-AI יכול "להשפיע על כל העבודות הקיימות".
דיימון כתב את הדברים במכתב השנתי שלו לבעלי המניות, שחלק ניכר ממנו הוקדש לחשיבות הבינה המלאכותית לענק הבנקאות בפרט ולאנושות בכלל. לפי דיימון, בבנק גייסו אלפי מומחים ומדעני נתונים והחלו לחקור את האפשרות של הטמעת בינה מלאכותית גנרטיבית.
"אנחנו משוכנעים לגמרי שההשלכות יהיו יוצאות מהכלל וקרוב לוודאי שיחוללו מהפכה בדומה להמצאות הטכנולוגיות הגדולות של מאה השנים האחרונות", כתב דיימון. "חשבו בין היתר על מכבש הדפוס, מנוע הקיטור, חשמל, מחשוב ואינטרנט".
דיימון (68) התייחס במכתב גם לאתגרים המשפיעים על הכלכלה וחזר על החששות שלו מאינפלציה מתמשכת, הקלה כמותית והמלחמות באוקראינה ובעזה, אותם הגדיר כגורמים שעלולים להשפיע לשלילה על הכלכלה האמריקאית.
בג'יי.פי מורגן דיווחו בשנה שעברה על הרווח השנתי הגבוה בתולדות הבנקאות האמריקאית, זאת לאחר שהרוויחו מהטלטלה בשנה שעברה בבנקים האזוריים, שגרמה לרבים לחפש ביטחון במוסדות הפיננסיים הגדולים.
לג'יי.פי מורגן היה תפקיד מרכזי באירועים הללו, והבנק אף חילץ את הבנק האזורי פירסט ריפבליק. במכתב לבעלי המניות הודה דיימון כי העסקה הזו תוסיף קרוב לוודאי כ-2 מיליארד דולר להכנסות השנתיות של הבנק. ביום שישי יתפרסמו התוצאות הפיננסיות לרבעון הראשון.