טורקיה מתכננת: הקמה מחדש של 200 אלף דירות ו-70 אלף בתים פרטיים
טורקיה מתכננת: הקמה מחדש של 200 אלף דירות ו-70 אלף בתים פרטיים
מדובר בשלב הראשוני בשיקום בעקבות רעידת האדמה, ולפי בכיר בשלטון עלות המהלך תעמוד על 15 מיליארד דולר; עם זאת, בג'יי.פי מורגן מעריכים כי מדובר בעלות מינימלית של 25 מיליארד דולר
החלו עבודות שיקום ובניית הבתים בטורקיה לאחר רעידת האדמה הקשה שפגעה במדינה בתחילת החודש וגבתה את חייהם של מעל 50 אלף אנשים - בה ובסוריה, כך לפי דיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, המתבסס על בכיר בשלטון. התוכנית הראשונית של הממשלה הטורקית היא לבנות 200 אלף דירות ו-70 אלף בתים פרטיים בעלות של 15 מיליארד דולר. עם זאת, הבנק האמריקאי ג'יי.פי מורגן העריך כי עלות בניית הבתים והתשתיות תעמוד על מינימום 25 מיליארד דולר.
יותר מ-160 אלף בניינים, שכללו 520 אלף דירות, קרסו או נפגעו בצורה חמורה ברעידת האדמה ב-6 בפברואר.
לקראת בחירות כלליות שיתקיימו במדינה בעוד מספר חודשים התחייב הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן לבנות מחדש את הבתים בתוך שנה, זאת אף שהמומחים מזהירים כי עדיף להתמקד בבטיחות המבנים ולא במהירות הקמתם. לראיה, חלק מהבניינים שקרסו אמורים היו לשרוד רעידות אדמה קשות. ממשלתו של ארדואן ספגה ביקורת קשה בעקבות המצב הן על התגובה והן בקשר להרס הרב, שלטענת טורקים רבים נובע משנים של היעדר אכיפה וביקורת על הבנייה.
"ביחס למספר פרויקטים בוצעו כבר מכרזים ונחתמו חוזים. התהליך מתקדם במהירות", אמר בתגובה הבכיר, שביקש להישאר בעילום שם, והוסיף כי לא תהיה שום פשרה בנושא הבטיחות.
בניסיון לסייע למאמצים אישרו בטורקיה תקנות רגולציה חדשות שמאפשרות לחברות ולארגוני צדקה לבנות בתים, ולמקומות עבודה לתרום לטובת המהלך.
הרשויות גם הכריזו כי חולקו אוהלים לאנשים שאיבדו את הבתים שלהם, אך בשטח דיווחו אזרחים על קשיים בהשגתם. "יש לי שמונה ילדים ואנחנו חיים באוהל. יש מים על האוהל והאדמה לחה. אנחנו מבקשים לקבל עוד אוהלים והם לא מספקים לנו", התלונן אדם בן 67 שהמתין בתור לקבלת סיוע מחוץ לתיכון בעיר הטאי.