סגור
תחנה ב גרמניה לקבלת גז טבעי מצינור נורד סטרים 2
תחנה בגרמניה לקליטת גז טבעי מצינור נורד סטרים 2. פתיחתו נדחתה על ידי גרמניה בגלל הפלישה הרוסית (גטי)

לראשונה מתחילת המשבר: צרפת הזרימה גז לגרמניה

צרפת החלה להזרים את הגז כחלק מעסקה עם גרמניה, לאחר שרוסיה סגרה את הברזים לאירופה. אף שהזרמת הגז מספקת פחות מ-2% מהצריכה היומית של גרמניה, היא צעד חיובי בדרך לגיוון מקורות האנרגיה של גרמניה

לראשונה מתחילת משבר האנרגיה האירופי הזרימה צרפת גז טבעי לגרמניה. הגז, שהוזרם באמצעות צינור, הוא חלק מעסקה בין המדינות להקלת המחסור באנרגיה, לאחר שרוסיה סגרה את הברזים לאירופה.
אף שהזרימה החדשה מספקת פחות מ-2% מהצריכה היומית של גרמניה, היא התקבלה בברכה על ידי ברלין, שנאבקת לגוון את מקורות האנרגיה שלה.
מאז הפלישה הרוסית לאוקראינה, מואשם הקרמלין בשימוש באספקת הגז הטבעי כנשק נגד המערב. מפעילת הרשת הצרפתית GRTgaz אמרה בתחילה כי תספק 31 ג'יגה-ואט שעות (GWh) ליום באמצעות צינור מהכפר אוברגאיילבאך בגבול צרפת. הקיבולת היומית המקסימלית של זרם הגז החדש היא 100 GWh.
בחודש שעבר, בהסכם סולידריות האנרגיה, התחייבה גרמניה לספק חשמל נוסף לצרפת בעת הצורך, ובתמורה הסכימה צרפת לסייע לגרמניה באספקת גז.
"אם לא היתה לנו סולידריות אירופית ושוק מאוחד כרגע היו לנו בעיות רציניות", אמר נשיא צרפת עמנואל מקרון ביום רביעי.
צרפת מושפעת פחות מכך שרוסיה סגרה את ברזי הגז מכיוון שרוב צורכי האנרגיה שלה מסופקים על ידי נורבגיה ודרך אספקה של גז טבעי נוזלי.
הפלישה של רוסיה לאוקראינה בפברואר הובילה לעליית מחירי הגז, ובאיחוד האירופי מתמודדים עם תעריפי שיא החורף. עד הפלישה הסתמכה גרמניה על רוסיה שסיפקה 55% מצורכי הגז שלה. גרמניה הורידה את התלות בגז הרוסי ל-35%, ורוצה בסופו של דבר לצמצם את היבוא מהמדינה לאפס.
גרמניה גם מגבירה את השימוש בפחם, ומאריכה את חייהן של תחנות כוח שהיו אמורות להיסגר - למרות ההשפעה הסביבתית השלילית של המהלך.
קנצלרית גרמניה לשעבר אנגלה מרקל אמרה שהיא לא מתחרטת על כך שהסתמכה על רוסיה כספקית גז גדולה במהלך 16 שנותיה בממשלה.
ממשלת גרמניה מקווה להפחית את השימוש בגז ב-2% על ידי הגבלת השימוש בתאורה ובחימום במבני ציבור בחורף הקרוב.
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אמר ביום רביעי שעדיין ניתן לפתוח את ברזי הגז לאירופה וכי "הכדור, כמו שאומרים, נמצא כעת במגרש של האיחוד האירופי".
"אנחנו לא מגבילים אף אחד בכלום", אמר והוסיף כי מוסקבה מוכנה לספק כמויות נוספות של גז בתקופת הסתיו-חורף. אבל למרות דבריו של פוטין חידוש אספקת הגז לאירופה נראה לא סביר.
Nord Stream 1, צינור הגז הגדול ביותר של רוסיה לאירופה, נסגר לזמן בלתי מוגבל באוגוסט מסיבות טכניות, ולאחר מכן התגלו מספר דליפות בספטמבר.
פרויקט Nord Stream 2, שהיה אמור להיפתח השנה, נדחה על ידי גרמניה בגלל הפלישה. גם בצינור זה נמצאו דליפות.