ארצות הברית: 2.8 מיליארד דולר לחקלאים שיאמצו שיטות ידידותיות לסביבה
ארצות הברית: 2.8 מיליארד דולר לחקלאים שיאמצו שיטות ידידותיות לסביבה
התוכנית החדשה של משרד החקלאות נועדה להקטין את הפליטות לאטמוספרה, ותממן בשלב הראשון 70 פרויקטים בתחום - זאת על פני חמש שנים
משרד החקלאות האמריקאי (USDA) ישקיע 2.8 מיליארד דולר בניסיון להילחם במשבר האקלים, כך לפי כתבה במרקט ווץ'.
מטרת תוכנית הפיילוט היא ליצור אפיקי הכנסה חדשים עבור חקלאים שיסכימו לאמץ שיטות עבודה לטיוב הקרקע ולהפחתת פליטות הפחמן. בשלב הראשון תממן 70 פרויקטים שונים בתחום. על סבב מימון שני יפורסם בהמשך השנה.
שר החקלאות טום וילסק (Tom Vilsack) הודיע בתחילה שהתוכנית תחלק רק מיליארד דולר, אך בהמשך המשרד הכפיל בכמעט שלושה את הסכום. הפרויקטים שישתתפו בפיילוט עוסקים בין היתר בהפחתת פליטות מתאן, במדידת איכות הקרקע וביצירת הזדמנויות בשוק עבור מגדלי בקר שמשתמשים בשיטות ידידותיות לסביבה. בנוסף היא כוללת תמריצים כספיים עבור חקלאים "ידידותיים לסביבה" שמנסים להפחית את פליטות הפחמן, לצד יצירת שוק לסחורות המופקות בדרכים יותר ידידותיות לסביבה.
הפרויקט עשוי להימשך עד חמש שנים, והמימון שהוא מציע נע בין 5 מיליון דולר ל-100 מיליון דולר.
כ-11% מפליטות גזי החממה בארצות הברית ב-2020 הגיעו מהמגזר החקלאי, כך על פי הסוכנות להגנת הסביבה האמריקאית.
רוב חברות החקלאות הגדולות משתמשות בטכנולוגיות מדויקות כדי לעזור לחקלאים לבזבז פחות משאבים. אלה כוללות חברות כמו ג'ון דיר, AGCO וחברות השקיה כמו לינדסיי וולמונט. אך תוכניות הפיילוט הממומנות על ידי ה-USDA מחפשות דרכים לאפשר לחקלאים לשנות את שיטות העבודה שלהם כדי שיוכלו בסופו של דבר לספוג פחמן, ולהסירו מהאטמוספרה. ארין פיצג'רלד, מנכ"לית איגוד החוואים ומגדלי הבקר, אמרה שמדובר בצעד "ענק" שיעזור לעודד חדשנות בחקלאות וליצור שווקים חדשים.