סגור

יו"ר רשות ני"ע של טראמפ: בעד קריפטו, נגד קנסות לתאגידים

הנשיא הנבחר ימנה את פול אטקינס, לשעבר חבר דירקטוריון ב־SEC, לעמוד בראש הגוף הרגולטורי המוביל בוול סטריט. אטקינס הוא מתנגד חריף לענישת תאגידים שהואשמו בהונאה ובניגוד ליו"ר הפורש גארי גנסלר, תומך בתעשיית הקריפטו 

נשיא ארצות הברית הנבחר דונלד טראמפ הודיע בשבוע שחלף כי בכוונתו למנות את פול אטקינס, לשעבר רגולטור פדרלי המשמש כיום כיועץ לחברות פיננסיות וגופי קריפטו, לתפקיד יו"ר רשות ני"ע האמריקאית (SEC). הבחירה באטקינס מצביעה על שינוי פוליטי משמעותי הצפוי במדיניות הרגולטור המוביל בוול סטריט ומאותתת כי תחת הממשל הרפובליקני, ה־SEC קרוב לוודאי תאמץ סדר יום של הפחתת הרגולציה, זאת תוך נקיטת הקלות בחלק מפעילויות האכיפה.
המינוי המתקרב של אטקינס מדגיש גם את החיזור האגרסיבי של טראמפ אחר תעשיית הקריפטו, אותה תיאר בעבר כ"הונאה", זאת חודשים לאחר שבכירים ומשקיעים בתעשייה תרמו לקמפיין שלו בתקווה שיקדם אקלים מקל יותר בוושינגטון. שעות ספורות לאחר ההודעה על המינוי, מחיר הביטקוין חצה את רף 100 אלף הדולרים והגיע בכך לבנצ'מרק שנחשב זה זמן לאבן דרך משמעותית.
"פול הוא מנהיג מוכח בכל הנוגע לרגולציה המתבססת על ההיגיון הבריא", כתב טראמפ בפוסט בפלטפורמת Truth Social. "הוא מאמין בפוטנציאל של שוקי הון יציבים וחדשניים שמגיבים לצורכי המשקיעים ומספקים הון שעוזר להפוך את הכלכלה שלנו לטובה בעולם. הוא גם מכיר בכך שנכסים דיגיטליים וחדשנות הם מהותיים להפיכת אמריקה לגדולה אי פעם".

מדיניות שפוגעת במשקיעים

אם יאושר המינוי על ידי הסנאט, יעמוד אטקינס בראש סוכנות פיקוח מהמובילות במדינה ויקבל בכך מנדט נרחב הכולל הגנה על המשקיעים, ניטור השווקים ומלחמה בהונאה. זו תהיה הקדנציה השנייה שלו ב־SEC, לאחר ששימוש כחבר דירקטוריון מטעם הרפובליקנים בשנים 2002-2008. הכהונה הזו הסתיימה זמן קצר לפני קריסת ליהמן ברדרס.
בכהונתו זו אטקינס התגלה כמבקר חריף של מדיניות ה־SEC נגד כשלים בניהול תאגידים, והביע התנגדות לקנסות הכבדים שהושתו על חברות שהסכימו להגיע להסדרים בתביעות הונאה שהוגשו נגדן. בעוד התומכים במדיניות הקנסות הזו טוענים כי היא משמשת כהרתעה, אטקינס גרס כי מדובר במדיניות שפוגעת במחירי המניות ומענישה בכך את המשקיעים, שכבר נפגעו ממילא מהתנהלות החברה.
אטקינס עומד כיום בראש חברת הייעוץ פטומק גלובל פרטנרס, שעם לקוחותיה נמנות חברות שירותים פיננסיים המפוקחות על ידי ה־SEC. הוא מכהן גם כיו"ר משותף של Token Alliance — יוזמה של קבוצת הלובינג, הלשכה למסחר דיגיטלי — ומייעץ לתעשיית הקריפטו על ענייני רגולציה בינלאומיים. "אם הממשלה וה־SEC היו נוקטות גישה תומכת יותר והיו מתמודדות באופן ישיר עם חברות הקריפטו השונות, אני חושב שעדיף היה בהרבה שהדברים יקרו פה בארצות הברית מאשר במדינות אחרות", אמר אטקינס בפודקאסט שבו השתתף בשנה שעברה.
אטקינס יחליף בראש ה־SEC את גארי גנסלר, שכהונתו תחת הנשיא ביידן התאפיינה בגישה מחמירה, ויש שיגידו לא הוגנת, כלפי ענקיות הקריפטו. בשנים האחרונות ה־SEC תחת גנסלר הגישה תביעות בגין הונאה נגד שורה של חברות קריפטו, בהן FTX שהיתה בשיאה פלטפורמת המסחר בקריפטו השלישית בגודלה. תביעות הוגשו גם נגד חברות הקריפטו קוינבייס וקראקן, ונגד ריפל שהשיקה מטבע בשם XRP, זאת בטענה שלא צייתו לחוק הפדרלי המחייב רישום של הנכסים הנסחרים. החברות מכחישות את האישומים.

חיזורים אחרי הקריפטו

טראמפ, לעומת זאת, בניסיון לחזר אחר תעשיית הקריפטו, הכריז בקיץ בכנס מתוקשר של התעשייה שהתקיים בעיצומה של מערכת הבחירות, כי הוא "יפטר" את גרסלר. הכרזה שזכתה לתשואות נלהבות מצד קהל שמנה אלפי אנשים. רבים מהם חבשו כובעים עם הכיתוב "להחזיר את הביטקוין לגדולתו", זאת בהשראת סלוגן הבחירות של טראמפ.
לאחר ניצחונו של טראמפ הספיק כבר גנסלר להודיע על התפטרותו, ואיפשר בכך לנשיא הנבחר להרכיב רשימת מועמדים שכללה אנשים הנחשבים כתומכי קריפטו לתפקידי יו"ר ה־SEC, כמו גם גופי פיקוח אחרים של התעשייה.