סגור

מספר המתים מקורונה ברחבי העולם חצה את רף ה-4 מיליון

עפ"י אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, בשבוע האחרון דווח על ממוצע של 7,900 מקרי מוות מהנגיף בכל יום,ירידה של 46% לעומת שיא המגפה בינואר, אבל גבוה ב-57% לעומת התקופה המקבילה ב-2020; במקום ראשון במספר המתים עד כה - 600 אלף, אחריה ברזיל והודו

מספר המתים מקורונה ברחבי העולם חצה את רף ה-4 מיליון, כך על פי הנתונים שאוספים באוניברסיטת ג'ונס הופקינס. עוד עולה מהנתונים כי שלוש מדינות מייצגות יותר משליש המתים: ארה"ב עם מספר המתים הגבוה ביותר של 606 אלף מייצגת 15% מכלל העולם, ואחריה ברזיל והודו.
אבן הדרך העגומה מגיעה בעוד שבאה"ב ובאירופה נרשמה ירידה בנדבקים החדשים ובמתים, לאחר ששיעורים גבוהים מהאוכלוסייה התחסנו. אולם בחלק מהמדינות המתפתחות, ביניהן אינדונזיה, עדיין מתמודדים עם התפרצויות מתמשכות והרשויות מתקשות להשיג מספיק חיסונים כדי להגן על האוכלוסייה.
2 צפייה בגלריה
פינוי חולה קורונה ב ניו יורק
פינוי חולה קורונה ב ניו יורק
פינוי חולה קורונה בניו יורק
(צילום: איי אף פי)
וריאנט דלתא שנחשב מדבק יותר וככל הנראה מסוכן יותר הוא בין הגורמים העיקריים לעלייה בתחלואה בחלק מהמדינות. כך למשל, בארה"ב המוטציה הזו אחראית כעת ליותר ממחצית המקרים החדשים, כך לפי הערכות המרכז לפיקוח על מחלות ומניעתן (CDC).
לפי נתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, בשבוע האחרון דווח על ממוצע של 7,900 מקרי מוות מקורונה בכל יום. מדובר על ירידה של 46% לעומת שיא המגפה בינואר, אז דיווחו בממוצע על יותר מ-14,700 מתים בכל יום. עם זאת, הנתון הזה גבוה ב-57% לעומת התקופה המקבילה ב-2020 אז דווח על ממוצע של 5,000 מתים ביום.
מספר המתים העולמי מקורונה חצה את רף המיליון ב-18 בספטמבר, 2020 – זה היה 191 ימים לאחר שבארגון הבריאות העולמי (WHO) הכריזו כי מדובר במגפה עולמית. 115 יום לאחר מכן כבר טיפס מספר המתים ל-2 מיליון והספיקו 88 ימים כדי לחצות את רף ה-3 מיליון ועוד 89 כדי להגיע ל-4 מיליון מתים מהנגיף.
2 צפייה בגלריה
מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש
מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש
מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש
(EPA)


מזכ"ל האו"ם: "המגפה רחוקה מלהסתיים"
עם זאת, מומחים רבים מאמינים כי מספר המתים העולמי גבוה משמעותית מהנתונים הרשמיים, זאת בשל הקושי לעקוב אחר התפשטות הנגיף, בעיקר במדינות המתפתחות.
מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש הזהיר כי המגפה עוד "רחוקה מלהסתיים" ואמר כי אם יאפשרו לנגיף להמשיך להתפשט יצוצו מוטציות מדבקות וקטלניות יותר שיפגעו באפקטיביות של החיסונים.
"החיסונים מציעים קרן אור של תקווה, אך מרבית העולם עדיין נמצא במחשכים. הנגיף גובר על קצב חלוקת החיסונים", אמר גוטרש וקרא לאימוץ תוכנית עולמית להגדלת הייצור כדי להבטיח חלוקה שיוויונית של החיסונים. "אני קורא להקמת צוות משימה מיוחד שיאחד את כל המדינות עם יכולות ייצור חיסונים, את ארגון הבריאות העולמי, את ברית החיסונים העולמית (GAVI) ואת המוסדות הפיננסיים העולמיים שיתמודדו עם חברות התרופות הרלוונטיות, היצרניות ובעלי עניין נוספים", הדגיש.