סגור

מחקר: החיסון של פייזר מייצר פי עשרה יותר נוגדנים מהחיסון הסיני

לפי המחקר שנערך בהונג קונג, החיסונים המבוססים על טכנולוגיית mRNA מעניקים הגנה טובה בהרבה מהחיסונים ה"מסורתיים", המבוססים על נגיף מוחלש

החיסונים לקורונה המבוססים על טכנולוגיית mRNA (למשל אלה של פייזר ומודרנה) מייצרים הרבה יותר נוגדנים מהחיסונים המבוססים על נגיפים מוחלשים (למשל החיסון הסיני של סינובק) - כך לפי מחקר מהונג קונג, שיכול להסביר את התוצאות המגוונות של מבצעי החיסון שבוצעו בעולם.




המחקר, שפורסם אתמול במגזין The Lancet, מצא שרמות הנוגדנים בקרב עובדי בריאות בהונג קונג אשר קיבלו חיסון mRNA מלא, היו גבוהות פי עשרה מרמות הנוגדנים בקרב מי שקיבלו חיסון "מסורתי" המבוסס על נגיף מוחלש.
"ההבדלים בריכוזי הנוגדנים הפעילים שהתגלו במחקר שלנו עשויים להתבטא בהבדלים גדולים ביעילותם של חיסונים שונים", קבעו החוקרים.
המחקר מתווסף לגוף המידע ההולך וגדל שמצביע על כך שחיסוני mRNA מספקים הגנה יעילה וחזקה נגד נגיף הקוביד 19 וזניו, לעומת חיסונים שמפותחים בדרכים יותר מסורתיות.


1 צפייה בגלריה
חיסון ל קורונה מדריד ספרד
חיסון ל קורונה מדריד ספרד
חיסון לקורונה
(צילום: איי פי)



שורה של מדינות, החל מישראל ועד ארה"ב, הסתמכו בעיקר על חיסוני ה-mRNA של פייזר ושותפתה הגרמנית ביונטק, כמו גם של מודרנה, ואלה הביאו לירידה משמעותית במספר הנדבקים. לעומת זאת, במדינות שבהן השתמשו בחיסונים המסורתיים, כמו אלה של סינובק וסינופארם, לא נרשמה ירידה כה משמעותית במספר הנדבקים, אף שהשימוש בשני סוגי החיסונים מונע בהצלחה מקרים קשים של המחלה.
היעילות הפחותה של חיסוני הנגיף המוחלש הביאו מדינות כמו תאילנד, איחוד האמירויות ואחרות, להציע גם לאנשים שחוסנו באופן מלא זריקת תגבור נגד זן הדלתא, שאחראי לעלייה במספר המקרים בעולם. המחקר ההונג קונגי הציע גם שעל מחקר עתידי לבדוק האם זריקות התגבור מצליחות לשמור על רמות הנוגדנים וההגנה אצל אנשים שחוסנו בחיסון נגיף מוחלש.