בכיר לשעבר בממשל אובמה: "אנחנו לא עושים מספיק כדי לחסן את העולם"
בכיר לשעבר בממשל אובמה: "אנחנו לא עושים מספיק כדי לחסן את העולם"
גארי לוק, מי ששימש כמזכיר המסחר של ארה"ב בעת כהונתו של הנשיא אובמה טוען שהמדינה לא עושה די כדי לספק פתרון גלובלי לקורונה: "זה אסון אנושי. עלינו להרחיב את מתקני הייצור של חיסונים, ולהציע את כוח האדם שעומד לרשותנו"
ארה"ב סופגת ביקורת מבית על כך שהיא מתמקדת בעיקר באספקת חיסונים לאוכלוסיה שלה, בזמן שחלק ממדינות העולם לא הצליחו לחסן אפילו עובדי צוות רפואי שנמצאים בחזית המאבק נגד קורונה. הביקורת נשמעת, בעוד ארה"ב צפויה להרחיב בקרוב את מתן החיסונים גם לילדים מתחת לגיל 12".
"אין ספק שאנחנו לא עושים מספיק", אמר בראיון ל"יאהו פייננס" גארי לוק, שכיהן כשר המסחר בממשל אובמה. "נכון כל היצרנים שלנו עובדים ללא הרף...אבל עלינו להרחיב את מתקני הייצור הקיימים ולהתמקד בתשתית האנושית ובמנגנון הלוגיסטי של הכנסת זריקות לזרועות של האנשים", אמר.
לדבריו, על ארה"ב להתייחס למגפה כמו לכל אסון טבע אחר בעולם. "זה אסון אנושי, ועלינו להציע את כוח האדם שעומד לרשותנו, בין אם מדובר בעובדי בריאות או צבא, ולא רק בעובדים אמריקאים, אלא בעובדים מכל רחבי העולם, כולל כוחות האו"ם".
חלוקה שוויונית של החיסונים תחייב שיתוף של קניין רוחני כדי להגביר את הייצור. אולם, החברות נמנעות מלעשות זאת, ויצרניות החיסונים טוענות כי ויתור על הקניין הרוחני הנוגע לחיסונים הוא חסר היגיון משלל סיבות. מנכ"ל מודרנה סטפן בנסל טען בעבר כי לחברה אין את המשאבים הדרושים כדי לסייע בהעברת הטכנולוגיה.
לוק מודה כי החששות סביב העברת הקניין הרוחני של החיסונים מוצדקים וכי ייקח יותר מדי זמן בחלק מהמקומות לייצר את הכישורים והתפוקה הנדרשים. "זה שיאפשרו לחברה אחת לגלות את הרוטב הסודי...לא יגרום להם להקים בין לילה מתקני ייצור חדשים. זה לא כאילו מדובר במפעל לייצור נעלים, חולצות או צעצועים", אמר.