ואיפה ישראל? גם אנגליה תחיל איסור על כלים חד-פעמיים
ואיפה ישראל? גם אנגליה תחיל איסור על כלים חד-פעמיים
האיסור החדש יחל באוקטובר ויתייחס בין היתר לסכו"ם, לצלחות ולקערות חד-פעמיים. על הכוונת בהמשך: שקיות ומגבונים לחים. צרפת הגבילה לאחרונה את השימוש בכלים מסוג זה במסעדות מסוימות, אולם בישראל מתכוונים לבטל את המיסוי על הכלים החד-פעמיים
אנגליה תאסור על שימוש במגוון כלי פלסטיק חד-פעמיים כמו סכו"ם, צלחות וקערות החל מאוקטובר, זאת במאמץ להגביל את כמויות פסולת הפלסטיק הגואות, כך הודיע היום (שבת) המשרד לאיכות הסביבה. בכך מצטרפת אנגליה לצרפת, שבה לאחרונה נכנס לתוקף חוק שאוסר על שימוש בכלים אלו במקומות המגישים מזון ליותר מ-20 סועדים. רק נזכיר שהממשלה החדשה בישראל עומדת לבטל את המיסוי על הכלים החד-פעמיים, אף שזה הקטין לפי נתוני סטורנקסט את צריכת הכלים המזיקים לסביבה ב-34%.
לפי כתבה ברויטרס, ההחלטה מגיעה לאחר סקר שערכה הממשלה, בו 95% מהמשיבים היו בעד האיסור. "כולנו מכירים את הנזקים ההרסניים שפלסטיק יכול לגרום לסביבה ולחיות הבר שלנו", כך אמרה שרת איכות הסביבה, תרז קופי (Thérèse Coffey).
רוב סוגי הפלסטיק אינם מתפרקים במשך מאות שנים, וגורמים נזקים בים וביבשה. על פי האו"ם, עשורים של שימוש יתר בפלסטיק חד-פעמי גורמים בימינו ל"קטסטרופה סביבתית גלובלית". הממשלה מסרה שהיא מעריכה שבמדינה משתמשים ב-2.7 מיליארד פריטי סכו"ם חד-פעמי מדי שנה, רובם מפלסטיק, וכן ב-271 מיליון צלחות, אך רק 10% מתוכם ממוחזרים.
איסור השימוש החדש יכלול גם מגשים, מקלות לבלונים ומספר סוגים של קופסאות מזון וכוסות מקלקר. איסור על אספקת קשים וקיסמי אוזניים מפלסטיק נכנס לתוקפו באנגליה ב-2020.
A Plastic Planet, קבוצה הנאבקת בשימוש בפלסטיק, קיבלה בברכה את האיסורים האחרונים, אך קראה למגבלות נוספות, במיוחד על שקיות ניילון. "השקיות, הסמל האולטימטיבי של תרבות הצריכה המהירה וההתמכרות לנוחות, צריכות להיות המטרה הבאה. 855 מיליארד שקיות נזרקות מדי שנה ואינן ממוחזרות", כך אמר שון סאתרלנד, אחד ממייסדי הקבוצה.
ממשלת בריטניה מסרה עוד שהיא שוקלת גם להגביל את השימוש בפריטי פלסטיק "בעייתיים" נוספים, כולל מגבונים לחים, פילטרים לסיגריות ושקיות.