סגור

סורוס: "עמדת המיקוח של פוטין לא חזקה, הוא יתקשה לנתק הגז לאירופה"

המשקיע המיליארדר סבור כי אם רוסיה תפסיק לספק גז לאירופה - היא תיאלץ לסגור 12 אלף בארות בסיביר, שיהיה קשה לפתוח אותן מחדש; לדבריו, על מדינות האיחוד האירופי להטיל מס גבוה על יבוא גז

ג'ורג' סורוס ממשיך במתקפה שלו נגד נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. לאחר שהזהיר מוקדם יותר השבוע שהפלישה לאוקראינה עלולה להיות תחילתה של מלחמת עולם שלישית, טען כעת איש העסקים המיליארדר שעמדת המיקוח של פוטין "לא חזקה כפי שהוא מציג" וכי לאירופה יש מינוף נגדו.
במכתב ששלח לראש ממשלת איטליה מריו דראגי, טען סורוס כי פוטין "סוחט את אירופה" באיומים ועל ידי הפסקת משלוחי גז. "זה מה שהוא עשה בעונה הקודמת. הוא הכניס את הגז לאחסון במקום לספק אותו לאירופה. זה יצר מחסור, העלה את המחירים והכניס לו הרבה כסף, אך עמדת המיקוח שלו אינה חזקה כפי שהוא מציג", כתב סורוס.
מרוסיה לא נמסרה תגובה לדברים.
רוסיה הפסיקה לאחרונה את אספקת הגז לפינלנד בטענה שהמדינה לא משלמת עבורו ברובלים. ההחלטה התקבלה לאחר שהממשלה הפינית הכריזה כי בכוונתה להצטרף לנאט"ו. עוד קודם לכן הופסקה אספקת הגז הרוסית לבולגריה ופולין, זאת בעקבות הודעתה של רוסיה שמדינות "לא ידידותיות" ידרשו לשלם ברובלים על הגז הרוסי.

1 צפייה בגלריה
ג'ורג' סורוס ינואר 2020
ג'ורג' סורוס ינואר 2020
ג'ורג' סורוס
(צילום: בלומברג)
ואולם סורוס סבור שדווקא למדינות אירופה יש עמדת מיקוח טובה מול פוטין. 27 המדינות החברות באיחוד האירופי קיבלו בסביבות 40% מאספקת הגז שלהן מרוסיה, מה שמקשה על האיחד להפסיק באופן פתאומי את הרכישות. ואולם לפי סורוס האיחוד האירופי הוא שוק חשוב לקרמלין ופוטין זקוק להכנסות ממכירות הגז כדי לתמוך בכלכלה.
"לפי ההערכות, תפוסת אחסון הגז הרוסית תהיה מלאה עד יולי. אירופה היא השוק היחיד שלו. אם הוא לא יספק לאירופה, הוא ייאלץ לסגור את הבארות בסיביר מהן מגיע הגז. מדובר בסביבות 12 אלף בארות. לוקח זמן לסגור אותן ואחרי שייסגרו, יהיה קשה לפתוח מכיוון שהציוד ישן", הסביר סורוס במכתב.
עם זאת, סורוס הוסיף כי אירופה תצטרך לבצע "הכנות דחופות" לפני שתנצל את כח המיקוח שלה. "אירופה תצטרך גם להשית מס גבוה על יבוא הגז כדי שהמחיר לצרכנים לא יירד".