בארה"ב מתכננים להוסיף את עבודות הבית למדד המחירים לצרכן
בארה"ב מתכננים להוסיף את עבודות הבית למדד המחירים לצרכן
משרד העבודה האמריקאי מנסה לגבש מדד שיאפשר את חישוב עבודות הבית כמו ניקיון, בישול וטיפול בילדים ולהכלילו במאגר הנתונים עליהם מבססים את מדד המחירים. הטענה היא כי אף שלא מדובר בשירותים שעולים כסף הם חיוניים לשמירה על הוצאות הצריכה
עבודות הבית והטיפול בילדים, מטלות שעדיין מבוצעות ברובן על ידי נשים, מתוכננים להצטרף לנתונים מהם מחשבים את מדד המחירים לצרכן בארה"ב. בסוכנות בלומברג דיווחו כי הנתונים הללו על עבודות הבית יכללו בסקר שמספק מידע חיוני לקביעת מדד המחירים.
על פי דו"ח שפרסם משרד העבודה האמריקאי, נשים מספקות קרוב ל-80% מהשירותים במשקי הבית שחיוניים לשמירה על רמות ההוצאות ואיכות החיים, כמו טיפול בילדים ותיקונים קלים בבית. לפיכך במשרד העבודה מתכננים לשלב את הממצאים מהסקר בעניין במאגר נתוני הצריכה, מהם מבססים את מדד המחירים לצרכן, שהוא אחראי גם לפרסומו.
התפקיד המשמעותי של הייצור הביתי בצריכה הפך לבולט במיוחד בתקופה המגפה. לפיכך, במשרד העבודה פנו למכון מחקר הכלכלה לוי (Levy Economics Institute ) בבארד קולג' כדי שיפתח מדד שיאפשר את חישוב הייצור הביתי. "מחברי הדו"ח מקווים שהמאמצים שלהם יתרמו לבדיקה מעמיקה יותר של הייצור בבית ויסייעו לקביעת קווי מדיניות שיפחיתו את אי השוויון המגדרי ואי השוויון הכלכלי", נמסר בהצהרה מטעם המכון.
הכוונה בייצור ביתי מתייחסת לפעילויות כמו בישול, ניקוי, שמירה על ילדים ואפילו טיפול בקשישים, שלפי הטענות תורמות גם כן לצריכה, ומכאן הטענה היא שיש "לכלול מאפיינים מסויימים של הערך המוניטארי שלהם במדד הנרחב של צריכה". הייחוד הוא שלא מדובר בסחורות או שירותים הנרכשים עבור כסף, אך בכל זאת אלו שירותים המוגדרים כמהותיים לשמירה על איכות חיים. לפי ההערכות שפרסמו בדו"ח של מכון לוי, הייצור הביתי מייצג קצת פחות משני שלישים מההגדרה הסטנדרטית של הוצאות צריכה, כך שיש לו תפקיד משמעותי בעיצוב הצריכה הפרטית.
במשרד העבודה יבחנו את המתודולוגיה המוצעת לאורך השנה הפיסקלית, והכוונה היא להוסיף את המדד ב-2025.