סגור
משבר אקלים

וולמארט וטארגט מובילות בזיהום שמקורו בשילוח

דו"ח שפורסם בחודש שעבר דירג את הקמעונאיות המזהמות ביותר מבחינת פליטות גזי חממה הנוצרים כתוצאה מהיקפי השילוח הימי שלהן; מי עוד ברשימה?

המהלך של מרסק לצמצום טביעת הרגל הפחמנית שלה מגיע בעקבות לחצים שהפעילו כמה מלקוחותיה הגדולים ביותר. אלה נמצאים בתהליך דומה, ברקע הביקורת הציבורית הגואה. לפי מרסק, למעלה ממחצית מהלקוחות הגדולים ביותר שלה, כ־100 במספר — ובהם אמזון, דיסני, מיקרוסופט ו־H&M — הציבו יעדים לצמצום פליטת גזי חממה בשרשראות האספקה שלהם, או נמצאים בתהליך לעשות זאת.
ועדיין, ארוכה הדרך. דו"ח שפורסם בחודש שעבר, ואשר הסתמך על נתונים משנת 2019, דירג את הקמעונאיות המזהמות ביותר מבחינת פליטות גזי חממה הנוצרים כתוצאה מהיקפי השילוח הימי שלהן. בראש הרשימה ניצבת ענקית הקמעונאות וולמארט, כאשר אחריה מדורגות בחמישייה הפותחת יצרנית הרהיטים אשלי, הקמעונאית טארגט, יצרנית המזון דול והום דיפו. איקאה ואמזון מדורגות במקום השביעי והשמיני, בהתאמה, ואחריהן, סמסונג ונייקי.
2 צפייה בגלריה
חנות וול מארט קליפורניה וולמארט
חנות וול מארט קליפורניה וולמארט
סניף של וולמארט
(בלומברג)
ראש מחלקת קיימות בקבוצת האופנה H&M, ליילה ארטור, אמרה בתגובה להודעת מרסק, כי השקעתה בכלי שיט גדולים הפועלים על מתאנול ירוק הינה "צעד חדשני חשוב בתמיכה ביעדי האקלים של הקמעונאיות" להפוך לנייטרליות מבחינה אקלימית עד שנת 2030 וחיוביות, עד 2040.
בחודש פברואר השנה, מרסק הודיעה כי היא מאיצה בשבע שנים את לוח הזמנים למעבר לספינות ירוקות, שנקבע בעבר ל־2030. "הביקוש מצד הלקוחות משחק תפקיד משמעותי בהחלטה שלנו לבצע זאת עכשיו", אמר לי קיינדברג, ראש מחלקת הקיימות של מרסק בצפון אמריקה, בציינו כי מרסק עובדת בשיתוף פעולה הדוק עם כמה מלקוחותיה הגדולים ביותר על מנת לצמצם פליטות גזי חממה.

2 צפייה בגלריה
חנות כלבו טרגט טארגט קליפורניה
חנות כלבו טרגט טארגט קליפורניה
סניף טארגט בקליפורניה
(צילום: בלומברג)
האתר The Verge מדווח, כי במסגרת מאמציה להשגת היעד, חברה מרסק עם יצרנית כלי הרכב במוו, H&M ולוי שטראוס לפיתוח דלקים בני קיימא לספינות. "עבור חברות רבות, עיקר הפליטות נמצא בשרשרת הערך, כך שהן לא יכולות להציג באופן אמין את מנהיגותן בנושאי אקלים מבלי להתייחס לפליטות הללו, כמו גם לפליטות בכלל הפעילויות שלהן", צוטטה באתר סינתיה קאמיס, בכירה במכון המשאבים העולמי ושותפה בהקמת מיזם בתמיכת האו"ם, המסייע לעסקים לפתח יעדים לצמצום טביעת הרגל הפחמנית שלהם.