סגור
סגנית נשיא ארה"ב קמלה האריס ב מטה הקמפיין ל נשיאות ארה"ב דלאוור 22.7.24
סגנית נשיא ארה"ב, קמלה האריס (צילום: Erin SCHAFF / POOL / AFP)

קמלה האריס תפרסם תוכנית כלכלית בימים הקרובים: "לעולם לא אתערב בהחלטות הפד"

סגנית הנשיא הגיבה לדברי טראמפ בשבוע שעבר שטען כי לנשיאי ארה"ב צריכה להיות יכולת להשפיע על החלטות הבנק הפדרלי.  לדבריה, בימים הקרובים היא תפרסם את המצע הרשמי של המדיניות הכלכלית שלה: "המצע יתמקד בכלכלה ובדרכים לחזק אותה"

סגנית הנשיא קמלה האריס, הביעה אתמול (שבת) אי הסכמה חריפה עם דברי הנשיא לשעבר דונלד טראמפ בשבוע שעבר, שלפיהם לנשיאי ארה"ב צריכה להיות השפעה בהחלטות הריבית של הבנק הפדרלי. "איני יכולה לחלוק יותר בחריפות", אמרה האריס בנוגע להערותיו של המועמד הרפובליקני לנשיאות. "הפד הוא גוף עצמאי, ואם אבחר לנשיאה, לעולם לא אתערב בהחלטות שהפד מקבל."
עד הבחירות נותרו 87 ימים, ולדברי סגנית הנשיא, היא מתכוננת לפרסם בימים הקרובים את המצע הרשמי של המדיניות הכלכלית שלה. "המצע יתמקד בכלכלה ובמה צריך לעשות כדי להוריד עלויות ולחזק את הכלכלה", אמרה האריס.
דבריה של האריס עומדים בניגוד חד לדברי טראמפ, שאמר כי לנשיא צריכה להיות "לפחות יכולת להשפיע" על מדיניות הפד. "במקרה שלי, הרווחתי הרבה כסף והצלחתי מאוד. אני חושב שיש לי אינסטינקט טוב יותר מאשר אנשים רבים בבנק הפדרלי או היו"ר", אמר טראמפ ביום חמישי במהלך מסיבת עיתונאים.
האריס הוסיפה אתמול שהיא מצפה לראות לאן יפנה הפד בהחלטת הריבית הבאה. "השבוע היתה קצת טלטלה בשווקים העולמיים, אבל נראה שזה הסתדר, ונצפה לראות אלו החלטות הם יקבלו בהמשך". עוד אמרה האריס, כי היא לומדת על החלטות הפד בעת שהן מתפרסמות לכלל הציבור.
במסיבת העיתונאים בפלורידה, העלה טראמפ זיכרונות מהמחלוקות הפומביות שהיו לו בעת שהיה נשיא עם יו"ר הפד ג'רום פאוול, רפובליקני גם הוא. בפרט כאשר הדירקטוריון החליט להעלות את שיעורי הריבית. "נהגתי להתעמת איתו", אמר טראמפ. פאוול הדגיש שוב ושוב עד כמה חשוב שהפד יהיה עצמאי לחלוטין, כדי שהבנק המרכזי יוכל למלא את שליחותו. חופשי מלחץ פוליטי, יכול דירקטוריון הפד לקבל את החלטותיו בהתבסס אך ורק על השאלה אם הן מקדמות את האינטרסים ארוכי הטווח של הכלכלה האמריקאית - ולא על השאלה אם הבוחרים מאשרים אותן.
בעוד שהנשיא ג'ו ביידן לא ניסה להפעיל השפעה על דירקטוריון הבנק הפדרלי, לעיתים נתקל פאוול בלחץ מהציבור הרחב. לאחר הטלטלה בשוקי המניות בשבוע שעבר, משקיעים רבים קראו לפאוול לפעול מהר יותר להורדת שיעורי הריבית, לפני הקיצוצים הצפויים של הבנק בספטמבר. פאוול מצידו אמר שהוא מצפה שהכלכלה תגיע ליעד האינפלציה המסורתי של הבנק של 2% לפני שהוא והדירקטוריון יפעלו להוריד את שיעורי הריבית.