סגור

ארגון הבריאות העולמי: התפרצות סלמונלה ב-11 מדינות - בגלל מפעל השוקולד בבלגיה

המפעל בעיר ארלון, שאחראי לייצור שוקולד קינדר, נסגר על ידי הרשויות ב-8 באפריל; לפי ארגון הבריאות, המוצרים הופצו בלפחות 113 מדינות בעולם וגרמו ל-151 מקרי תחלואה - מרביתם בבריטניה, בלגיה וצרפת

ארגון הבריאות העולמי (WHO) מדווח באתר שלו, כי זיהום סלמונלה שמקורו במפעל שוקולד בבלגיה של חברת פררו האיטלקית, גרם ל-151 מקרי תחלואה ב-11 מדינות. המפעל בעיר ארלון, שאחראי לייצור שוקולד קינדר, נסגר על ידי הרשויות בבלגיה ב-8 באפריל.

ממחקר שחשף קשר בין החיידקים שנמצאו במפעל לבין מקרי התחלואה הספציפיים, עולה שמוצרי המפעל הופצו בלפחות 113 מדינות בעולם וגרמו ל-151 מקרי תחלואה ב-11 מהן. המוצרים של קינדר שהופצו גם בישראל כוללים בין השאר ביצי הפתעה, מיני ביצי שוקולד, ושוקו בונס.
לפי הארגון, עד ל-25 באפריל התגלו באירופה 150 מקרים: 65 בבריטניה, 26 בבלגיה, 25 בצרפת, 15 באירלנד, 10 בגרמניה, 4 בשבדיה, 2 בהולנד ומקרה בודד התגלה גם בנורבגיה, ספרד ולוקמסבורג. בנוסף, נמצא לראשונה גם קשר בין מקרה תחלואה יחיד בארה"ב לבין מוצר שיצא מהמפעל בבלגיה.

2 צפייה בגלריה
מפעל שוקולד פררו קינדר בלגיה נסגר עקב מקרי סלמונלה
מפעל שוקולד פררו קינדר בלגיה נסגר עקב מקרי סלמונלה
המפעל בבלגיה
(צילום: AFP)
ארגון הבריאות מסר כי להערכתו רמת הסיכון להתרחבות ההתפרצות היא מתונה. הוא הוסיף בהודעתו שלא נרשמו מקרי מוות הקשורים להתפרצות וכי זיהומי סלמונלה הם בדרך כלל קלים ואינם דורשים טיפול. עם זאת, הארגון מציין כי מקרי האשפוז מקרב החולים שגילו תסמינים הם גבוהים (43%) וכי ילדים וקשישים נמצאים בסיכון גבוה יותר לסיבוכים חמורים כתוצאה מהתייבשות. עד כה, רוב המקרים בעולם התגלו בקרב ילדים בני פחות מ-10 שנים (89%) ו-66% בקרב נשים וילדות. רק ב-21 מכלל המקרים פורטו תסמינים, כשמתוכם 12 מהחולים (57%) סבלו משלשול דמי ותשעה מהם (43%) אושפזו .
הסוכנות לבטחון הבריאות בבריטניה (UKHSA) , מסרה כי החיידק שזוהה עמיד לשישה סוגי אנטיביוטיקה - פניצילין, אמינוגליקוזידים (סטרפטומיצין, ספקטומיצין, קנאמיצין וגנטמיצין), פניקול, סולפונאמיד, טרימתופרים וטטרציקלין.

2 צפייה בגלריה
ביצי קינדר סורפרייז ריקול סלמונלה
ביצי קינדר סורפרייז ריקול סלמונלה
ביצי הפתעה של קינדר
(צילום: גטי )
הודעת ארגון הבריאות העולמי מגיעה יום לאחר ההכרזה של שטראוס על ריקול ענק של מוצרי מפעל הממתקים של עלית בנוף הגליל בעקבות הימצאות סלמונלה - ואולם לא ידוע אם יש קשר בין הדברים.
550 מיליון איש ברחבי העולם חולים מדי שנה בשלשולים כתוצאה ממזון מזוהם, כאשר אחד מכל ארבעה מקרים מיוחס לסלמונלה. כך עולה מנתוני WHO מ-2018. לפי המרכז למניעת מחלות בארה"ב (CDC), מדי שנה מקושרים 420 מקרי מוות לתחלואה בסלמונלה.
בהודעתו, WHO ממליץ לציבור על שורה של אמצעי מניעה, בהם שטיפת ידיים במים וסבון, בפרט לאחר מגע עם חיות מחמד או חיות משק, וכן לאחר שהייה בשירותים; לדאוג לכך שהמזון מבושל כראוי; שתיית חלב מפוסטר או מבושל בלבד; הימנעות משימוש בקרח אלא אם כן הוא עשוי ממים ראויים לשתייה; ושטיפה יסודית של פירות וירקות.