סגור
 הפגנה למען זכויות בעלי חיים בדרום קוריאה
הפגנה למען זכויות בעלי חיים בדרום קוריאה (צילום: JUNG YEON-JE / AFP)

דרום קוריאה: ייצור ומכירה של בשר כלבים למאכל ייאסר בחוק

על פי הצעת החוק שעברה היום בפרלמנט, החל משנת 2027 יהפכו הגידול, השחיטה והמכירה של בשר כלבים למאכל אדם לבלתי חוקיים. טרם הוגדרו העונשים על כך. חקלאי תעשיית הכלבים מתכוונים לערער בבית המשפט החוקתי בשל הפגיעה בחופש העיסוק והם יקיימו הפגנות ועצרות מחאה

הפרלמנט של דרום קוריאה העביר היום (ג') חוק האוסר על ייצור ומכירה של בשר כלבים, לאחר שגברו הקריאות הציבוריות לאסור בחוק את הייצור, עקב החשש לזכויות בעלי החיים ולתדמית הבינלאומית של המדינה. חקלאי תעשיית הכלבים זעמו והודיעו כי הם מתכננים לערער על החוקתיות של הצעת החוק ולקיים עצרות מחאה – זהו סימן להמשך דיון סוער בנושא.
על פי הצעת החוק, החל משנת 2027 יהפכו הגידול, השחיטה והמכירה של בשר כלבים למאכל אדם לבלתי חוקיים. עדיין לא הוגדרו העונשים על כך. צריכת בשר כלבים היא נוהג בן מאות שנים בחצי האי הקוריאני, ועד כה לא היה על כך איסור מפורש. סקרים אחרונים מראים שיותר ממחצית מהדרום קוריאנים רוצים שבשר כלבים ייאסר ורובם כבר אינם אוכלים אותו. למרות זאת, אחד מכל שלושה דרום קוריאנים מתנגד לאיסור.
הצעת החוק עברה בהצבעה של האסיפה הלאומית, והיא תהפוך לחוק לאחר שתאושר על ידי הממשלה ותיחתם על ידי הנשיא יון סוק יאול. על פי הצעת החוק, יוצע סיוע ומעבר לחלופות לחקלאי הכלבים ולגורמים אחרים בענף. הפרטים יגובשו על ידי פקידי ממשל, חקלאים, מומחים ופעילי זכויות בעלי חיים.
הארגון המקדם את זכויות בעלי החיים, Humane Society International (HSI), כינה את החקיקה "היסטוריה בהתהוות". "מעולם לא חשבתי שאראה בימי חיי איסור על תעשיית בשר הכלבים האכזרית בדרום קוריאה. הניצחון ההיסטורי הזה לבעלי חיים הוא עדות לנחישות של התנועה שלנו להגן על בעלי חיים", אמר ג'ונגאה צ'ה, מנכ"ל HSI's בקוריאה.
החקלאים היו מודאגים מאוד מהעברת הצעת החוק. "זוהי פגיעה בחופש שלנו לבחירת עיסוק. אנחנו לא יכולים לשבת בחיבוק ידיים", אמר סון וון האק, חקלאי ומנהיג התאחדות חקלאים לשעבר. סון אמר שחקלאי תעשיית הכלבים יגישו עתירה לבית המשפט החוקתי של קוריאה ויקיימו הפגנות. לדבריו, החקלאים ייפגשו ביום רביעי כדי לדון בצעדים נוספים.
אין נתונים רשמיים אמינים על הגודל המדויק של תעשיית בשר הכלבים של דרום קוריאה. לפי פעילים וחקלאים - מאות אלפי כלבים נשחטים לבשר מדי שנה. הקמפיין נגד בשר כלבים קיבל דחיפה עצומה מהגברת הראשונה של המדינה, קים קיון הי, שהביעה לא פעם את תמיכתה באיסור. היא הפכה מושא לביקורת ולעלבונות במהלך הפגנות החקלאים. החקיקה אינה מציינת בבירור כיצד יתמכו בעובדי תעשיית הכלבים לאחר כניסת האיסור לתוקף, מה שכנראה יביא להמשך עוינות, אומרים מומחים.
"כלבים שונים מפרות, מתרנגולות ומחזירים", אמר קים מיונג-אי, תושב סיאול בן 58. "מדוע שמשיך לאכול כלבים אשר נתפסים היום יותר כחיות מחמד ודמויות משפחתיות מאשר אוכל?" תושב אחר של סיאול, ג'ונג יון הי, לא הסכים ואמר: "אכילת בשר כלבים זה עניין של בחירה אישית ותרבות תזונתית. כלבים הם כלבים, לא בני אדם".