קניה ווסט חתך את השותפות עם גאפ: "הרגשתי כאילו שמים אותי על השתק"
קניה ווסט חתך את השותפות עם גאפ: "הרגשתי כאילו שמים אותי על השתק"
הראפר והמפיק המוזיקלי הכריז באופן רשמי על סיום החוזה שלו עם רשת האופנה שהוערך בכמעט מיליארד דולר. לטענתו, גאפ לא עמדה בסיכום לפתוח חנויות של המותג Yeezy ולא איפשרה לו לתמחר את בגדיו כפי שרצה: "לפעמים הייתי מדבר עם החבר'ה של גאפ, עם המנהיגים, וזה היה כאילו שמים אותי על השתק"
"לפעמים הייתי מדבר עם החבר'ה של גאפ, עם המנהיגים, וזה היה כאילו שמים אותי על 'השתק' או משהו כזה", כך הסביר ל-CNBC הראפר והמפיק המוזיקלי קניה ווסט את החלטתו להפסיק אתמול (ה') את השותפות שלו עם רשת האופנה האמריקאית גאפ.
ווסט הודיע באופן יוצא דופן על ביטול ההסכם בין הצדדים, ששוויו הוערך על ידי בלומברג ב-970 מיליון דולר. עורך הדין ניקולס גראבאנטה המייצג אותו מסר לסוכנות AP כי אתמול נשלחה לגאפ ההודעה הרשמית על סיום החוזה בין החברה ובין חברת ייזי (Yeezy) של המוזיקאי.
לדברי גראבאנטה, לווסט "לא נותרה ברירה אלא להפסיק את שיתוף הפעולה", זאת מכיוון שהרשת הפרה את השותפות שלהם בכך שלא פתחה חנויות ממותגות של Yeezy ולא הפיצה את פרטי הלבוש שעיצב ווסט, כפי שסוכם במקור.
בריאיון שנתן ווסט ל-CNBC אתמול הוא תיאר את התסכול שלו מגאפ. "זה תמיד היה החלום שלי להיות בגאפ ולהביא את המוצר הטוב ביותר שאפשר להמונים", הוא אמר לרשת, והוסיף כי דמיין פריטים באיכות מעולה שניתן למכור ב-20 דולר. אבל, כפי שהסביר ווסט, הוא לא הצליח בסופו של דבר לקבוע את המחיר שרצה עבור הבגדים שעיצב.
גאפ בנתה הרים וגבעות על שיתוף הפעולה עם ווסט. ביום שבו הודיעה החברה על שיתוף הפעולה המסחרי עם האמן זינקה מנייתה ב-18%. השותפות בין הצדדים הוכרזה ביוני 2020, ולפי דיווחים בנושא החוזה נחתם לעשר שנים, ובמסגרתו אמור היה ווסט לעצב בגדים לגברים, נשים וילדים.
בספטמבר בשנה שעברה אזלה תוך שעה קולקציה של קפוצ'ונים בשישה צבעים שיצאה במסגרת שיתוף הפעולה בין ווסט לגאפ, זאת על אף מחיר של 90 דולר למידות למבוגרים ו-70 דולר לילדים.
"גאפ לא הותירה לנו ברירה אלא לסיים את הסכם השותפות בשל ההפרות המשמעותיות של החוזה מצדה", מסר גראבאנטה. "ווסט ניסה לעבוד ללא הרף כדי להתגבר על הבעיות עם גאפ, אך הוא לא הצליח בכך".
מגאפ לא נמסרה תגובה לבלומברג.