סגור
מגדלי המגורים של חברת אוורגרנד מחוז ג'יאנגסו מזרח סין
מגדלי המגורים של חברת אוורגרנד מחוז ג'יאנגסו מזרח סין (צילום: AFP)

הליך פירוק ענקית הנדל"ן הסינית אוורגרנד עשוי להימשך למעלה מעשור

החובות הכוללים של החברה עומדים על 300 מיליארד דולר, הגדולים ביותר בתולדות מגזר הבנייה. תהליך הפירוק עשוי להימשך למעלה מעשור וייהפך לטיוטת עבודה עבור כל תאגיד סיני מוביל שייקלע למצב דומה

עורכי דין המטפלים בהליך הפירוק של ענקית הנדל"ן הסינית אוורגרנד מתשאלים בימים אלה ספקי שירותים שעבדו בעבר עם החברה, בהם ענקית הייעוץ PwC, זאת במסגרת ניסיונותיהם להחזיר חובות אבודים לנושים — כך לפי שלושה מקורות שדיווחו על כך לסוכנות רויטרס בשבוע שעבר.
בינואר האחרון, בית משפט בהונג קונג חייב את אוורגרנד, בעבר חברת הבנייה הגדולה בסין, להיכנס להליכי פירוק, זאת לאחר שכשלה בהגשת תוכנית ארגון מחדש עבור חובות בהיקף 23 מיליארד דולר שצברה מחוץ לסין. במסגרת הליך הפירוק, פירמת הפרקליטים קאראס סו שבסיסה בהונג קונג עובדת בשיתוף עם שני גורמים שמינה בית המשפט.
החובות הכוללים של החברה עומדים על 300 מיליארד דולר, הגדולים ביותר בתולדות מגזר הבנייה. תהליך הפירוק עשוי להימשך למעלה מעשור וייהפך לטיוטת עבודה עבור כל תאגיד סיני מוביל שייקלע למצב דומה. סוכנות רויטרס דיווחה בחודש מרץ, כי עורכי דין המעורבים בהליך יחפשו ראיות להתנהלות בעייתית בחברה ובקרב יועצים חיצוניים, שעשויה היתה לגרום לחדלות הפירעון.
ענקית ראיית החשבון PwC עלתה לכותרות בסין מוקדם יותר השנה לאחר שהרגולטור גילה, כי אוורגרנד דיווחה על הכנסות גבוהות ב־78 מיליארד דולר מההכנסות האמיתיות עבור החטיבה המרכזית שלה בשנים 2020-2018.