עסקת ענק בענף התעופה: אייר אינדיה רוכשת 470 מטוסים מאיירבוס ובואינג
עסקת ענק בענף התעופה: אייר אינדיה רוכשת 470 מטוסים מאיירבוס ובואינג
המחיר הנקוב עבור המטוסים שהוזמנו מבואינג מסתכם ב-34 מיליארד דולר, בעוד איירבוס לא חשפה את התנאים הפיננסיים של העסקה. המטוסים יישלחו לאייר אינדיה לאורך השנים הקרובות, וששת המטוסים הראשונים מאיירבוס יסופקו עד סוף השנה. בבואינג מעריכים כי בעשור הבא תהפוך הודו לשוק השלישי לטיסות, אחרי ארה"ב וסין
חברת התעופה ההודית אייר אינדיה רוכשת 470 מטוסים מאיירבוס ובואינג, אחת מעסקאות הרכישה הגדולות ביותר בתעשיית התעופה ועל רקע ההתאוששות בשוק המקומי מימי המגפה.
ב"פייננשל טיימס" דיווחו כי חברת התעופה מתכוונת לרכוש מאיירבוס 40 מטוסי A350 לטיסות ארוכות ועוד 140 מטוסי A320neo ו-70 מטוסי A321neo, ואילו מהיריבה האמריקאית בואינג היא רוכשת 190 מטוסי 737 מקס, 20 מטוסי 787 ו-10 מטוסי 777X, ויש לה את האפשרות לרכוש 70 מטוסים נוספים מהחברה. המטוסים יישלחו לאייר אינדיה לאורך השנים הקרובות, וששת המטוסים הראשונים מאיירבוס יסופקו עד סוף השנה.
העסקאות הן חלק מארגון מחדש שמבצעת החברה-האם טאטא סונס בחברת התעופה שהופרטה לאחרונה.
באיירבוס לא חשפו את התנאים הפיננסיים של העסקה. המחיר הנקוב עבור המטוסים שהוזמנו מבואינג מסתכם ב-34 מיליארד דולר. אולם חברות תעופה לרוב מקבלות הנחות של עד 50%. בכל זאת, המחיר הופך זאת לעסקה השלישית הגדולה ביותר בהיסטוריה של בואינג מבחינת שווי ולשנייה הגדולה ביותר מבחינת כמות.
יו"ר טאטא סונס נאטאראג'אן צ'נדראסקאראן הכריז אתמול (ג') על העסקה עם איירבוס באירוע וירטואלי שבו השתתפו ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי ונשיא צרפת עמנואל מקרון.
הקונגלומרט טאטא רכש את אייר אינדיה בשנה שעברה, זאת לאחר שהחברה הולאמה ב-1953. בטאטא הבטיחו לחולל מהפכת מודרניזציה בחברה. "אייר אינדיה היא לא סתם עוד פרויקט", אמר צ'נדראסקאראן, והוסיף כי מדובר למעשה בפרויקט "לאומי".
מנכ"ל איירבוס שיבח את העסקה וכינה אותה היסטורית. "השעה בשלה להודו להפוך למרכז בינלאומי", אמר. לפי איירבוס, זו תהיה הפעם הראשונה שמטוס A350 יטוס בשמי הודו.
העסקה מהווה חדשות טובות גם לרולס רויס הבריטית, שמייצרת את המנועים של מטוסי ה-A350, והיא תיצור 450 משרות ייצור בבריטניה, שם איירבוס בונה את הכנפיים של המטוסים המסחריים שלה.
בבואינג מעריכים כי בעשור הבא תהפוך הודו לשוק השלישי לטיסות, אחרי ארה"ב וסין. בארה"ב שיבח הנשיא ג'ו ביידן את העסקה עם בואינג. "הרכישה הזו תתמוך ביותר ממיליון משרות אמריקאיות ב-44 מדינות בארה"ב, ורבות מהן לא ידרשו תואר אקדמי", אמר הנשיא. "ההכרזה הזו משקפת גם את החוזק של השותפות הכלכלית בין ארה"ב להודו".