האנליסט של ישראל בפיץ': "תידרש רפורמה חזקה מאוד כדי לגרום נזק משמעותי לכלכלה"
האנליסט של ישראל בפיץ': "תידרש רפורמה חזקה מאוד כדי לגרום נזק משמעותי לכלכלה"
סדריק ברי, שעומד מאחורי הדו"ח בו הותירה פיץ' את התחזית ודירוג האשראי של ישראל ללא שינוי, מסביר כי ההחלטה נבעה בין היתר מכך שהממשלה הפחיתה את מאמציה לצמצם את כוחה של מערכת המשפט. "גם אם תתרחש זליגה של כישרון והון, עדיין תישאר בישראל די הרבה פעילות שתספיק כדי להניע את הכלכלה", ציין ברי
"גם אם הממשלה תשרוד ארבע שנים, לא סביר שקואליציה דומה תקום לאחר מכן, כך שתידרש רפורמה חזקה מאוד כדי לגרום נזק משמעותי, ואנחנו לא סבורים שזה הכיוון שהממשלה הולכת אליו" - כך אמר סדריק ברי, האנליסט הראשי של פיץ' לזירת ישראל, בריאיון לבלומברג.
בשבוע שעבר פרסמה סוכנות דירוג האשראי דו"ח על כלכלת ישראל, בו השאירה את דירוג האשראי של ישראל על +A ואת תחזית הדירוג על "יציבה". ברי, האחראי על הדו"ח, אמר לבלומברג כי הוא שואב נחמה מהשילוב של חוסנה הכלכלי של ישראל עם הביזוריות הפוליטית שלה. יתרה מזאת, לדבריו, ממשלת נתניהו הפחיתה את מאמציה לצמצם את כוחה של מערכת המשפט.
בנוסף ברי אינו סבור שתתרחש בריחה משמעותית של הון וכישורים מתעשיית ההייטק, ואמר כי הזליגה הזו צפויה להיות מוגבלת ולא תגרום להשפעה משמעותית. "גם אם תתרחש זליגה של כישרון והון, עדיין תישאר בישראל די הרבה פעילות שתספיק כדי להניע את הכלכלה", ציין ברי.
על היחלשות השקל אמר ברי כי מטבעות ומניות "נוטים להגיב חזק יותר מאשר המדדים המרכזיים של הכלכלה", שאותם בוחנת חברת הדירוג בבואה לבחון יציבות של מדינה. "אחת השאלות הגדולות לגבי עתידה של ישראל היא אם אי הוודאות היא זמנית או סימן לשינוי מבני בתפיסה של המשקיעים", אמר ברי. "ככל הנראה תידרש אג'נדה חזקה יותר לרפורמה כדי לשנות את התפיסה הזו באופן מבני", ציין.
"להשקפתנו, אנחנו צפויים לראות השקעות חדשות בישראל כאשר המגמות הגלובליות ישתנו", הוסיף ברי. "המסר המרכזי כאן הוא שלא מדובר ביום הדין". לדבריו, כדי שפרופיל האשראי של ישראל ייפגע, תידרש "בריחה משמעותית של כישרון והון, וזה לא משהו שאנחנו צופים בשלב זה".