סגור
הרשי שוקולד
שוקולד הרשי (גטי)

מיזוג השוקולד ירד מהפרק? הרשי דחתה הצעת הרכישה של מונדלז

לפי בלומברג, יצרנית השוקולד הוותיקה דחתה את הצעת הרכישה שהגישה יצרנית אוראו וטובלרון, בהיקף 40 מיליארד דולר, בטענה כי היא נמוכה מדי 

יצרנית השוקולד האמריקאית הרשי (Hershey), דחתה את הצעת ההשתלטות הראשונית של מונדלז (Mondelez), מה שעשוי להוריד מהפרק את האפשרות ליצירת ענקית מזון עם מכירות משותפות פוטנציאליות של כמעט 50 מיליארד דולר.
הרשי טראסט (Hershey Trust), המחזיקה בכ-80% מכוח ההצבעה בהרשי, דחתה את ההצעה בטענה כי היא נמוכה מדי, כך על פי דיווח בבלומברג. השגת התמיכה של הרשי טראסט חיונית לכל עסקה של הרשי, מאחר שהיא מחזיקה כמעט בכל מניות החברה. מוקדם יותר השבוע דווח בבלומברג, כי מונדלז ביצעה פנייה ראשונית להרשי.
הרשי טראסט השתמשה בעבר בכוח ההצבעה שלה כדי לסכל עסקאות. כבר ב-2016, מונדלז נסוגה מדיונים על השתלטות פוטנציאלית על הרשי, לאחר שיצרנית השוקולד דחתה הצעה בסך 23 מיליארד דולר. הרשי שנוסדה בסוף המאה ה-19, ידועה במותגי השוקולד והממתקים שלה, כולל נשיקות הרשי (Hershey's Kisses), כוסות חמאת הבוטנים של ריסס (Reese's Peanut Butter Cups) ו-PayDay. החברה הרחיבה את תיק המתוקים שלה בנובמבר עם רכישת Sour Strips.
החברה, בראשות המנכ"לית מישל בק (Michele Buck), ספגה מכה ממחירי הקקאו הגבוהים, אשר אמנם ירדו מהשיא, אך עדיין גבוהים משמעותית בהשוואה לשנים קודמות. עלויות הסוכר גם כן גבוהות. בחודש שעבר, הרשי הורידה את התחזית שלה לצמיחת מכירות נטו ורווחים, כיוון שהצרכנים העייפים מהאינפלציה שומרים על תקציב. לדברי סמנכ"ל הכספים, סטיב וסקויל, הקקאו יהיה "החלק הגדול ביותר" של הגידול בעלויות החברה בשנת 2025.
על פי דיווח CNBC מוקדם יותר השבוע, מונדלז ביצעה פנייה ראשונית להשתלטות זמן קצר לאחר שהרשי פרסמה את תוצאות הרבעון השלישי שפספסו את ציפיות האנליסטים. CNBC דיווח כי הרשי טראסט רצתה "יותר כסף".
הפנייה העדכנית של מונדלז שבסיסה בשיקגו, יצרנית עוגיות אוראו, שוקולד טובלרון ומילקה, מדגישה את האתגרים העומדים בפניה הנובעים ממחירי הקקאו הגבוהים והצרכנים החוסכים. ענף המזון המעובד נאבק בירידת נפחים ובהאטה בצמיחה. החברות מחפשות חדשנות ושווקים חדשים כדי לחזק את המכירות, בזמן שהקונים מתחילים להתנגד להעלאות מחירים והופכים יותר מודעים לבריאות - מגמה שעשויה להוביל לאיחוד. באוגוסט הסכימה יצרנית הממתקים מארס לרכוש את קלנובה (Kellanova) תמורת כמעט 36 מיליארד דולר כולל חוב.