הכל בגלל הדיפ פייק: עכשיו גם טראמפ יודע שאסור להרגיז את הסוויפטיז
הכל בגלל הדיפ פייק: עכשיו גם טראמפ יודע שאסור להרגיז את הסוויפטיז
המועמד לנשיאות הצליח השבוע לעצבן את מעריציה של טיילור סוויפט כששיתף תמונות שנוצרו על ידי בינה מלאכותית, שבהן נראית הזמרת ומעריצותיה מביעות לכאורה תמיכה בו. אלא שבדיקה העלתה שמרבית התמונות עברו מניפולציה משמעותית או נוצרו על ידי AI
אם יש דבר אחד שאסור לעשות, זה לעצבן מעריצים של טיילור סוויפט. דונלד טראמפ הצליח לעשות את זה השבוע, כששיתף תמונות שנוצרו על ידי בינה מלאכותית שבהן נראות סוויפט ומעריצותיה (סוויפטיז) מביעות לכאורה תמיכה בטראמפ.
בשבוע שעבר הפיץ טראמפ שקר שלפיו תמונה של אוהדים שממתינים לקבל את פניה של המועמדת הדמוקרטית לנשיאות ארה"ב, סגנית הנשיא קמלה האריס, בשדה תעופה במישיגן נוצרה על ידי מערכת בינה מלאכותית (GenAI), כשהוא טוען שלא היה אף אחד שהמתין לה במקום. בפועל, מדובר בתמונה אותנטית לחלוטין שהופצה על ידי קמפיין האריס, והאירוע עצמו תועד בתמונות ובווידיאו ממספר רב של זוויות ועל ידי מספר רב של גורמים ואין ספק לנוכחות של קהל של אלפים רבים.
אבל, כמיטב המסורת שמאפיינת את טראמפ ודומיו – אם אני מאשים אחרים במשהו, כנראה שאני עושה אותו בעצמי – מי שהפיץ תמונות כזב מבוססות AI היה טראמפ עצמו. השבוע, בפוסט שפרסם ברשת החברתית הכושלת שלו Truth Social, פרסם טראמפ תמונות שבהן נראות נשים צעירות לבושות בחולצות עם הכיתוב "סוויפטיז למען טראמפ" (Swifties for Trump), בתוספת ההסבר שהן החליטו לתמוך בו אחרי שההופעה של סוויפט באוסטריה בוטלה בגלל חשש לפיגוע של דעאש. תמונה נוספות כוללת דיפ פייק של סוויפט עצמה לבושה כדוד סם, והכיתוב: "טיילור רוצה שתצביע לדונלד טראמפ". טראמפ עצמו כתב מעל התמונות: "אני מקבל".
ואולם, בדיקה של אתר Wired העלתה שמרבית מהתמונות שפורסמו עברו מניפולציה משמעותית או נוצרו על ידי AI. אחת התמונות שותפה במקור על ידי חשבון פרו-טראמפ אנונימי ב-X (לשעבר טוויטר), שטען מאוחר יותר שמדובר בסאטירה.
רק תמונה אחת לא היתה מזויפת: תמונה שצולמה ביוני בעצרת בוויסקונסין שבה נראית תומכת טראמפ לבושה בחולצה שהכינה בעצמה ועליה הכיתוב סוויפטיז למען טראמפ. מדובר במקרה המאומת היחיד עד כה של מישהי שמצהירה על עצמה כמעריצת סוויפט שמזדהה כתומכת טראמפ.
סוויפט עצמה טרם הביעה תמיכה בטראמפ או בהאריס, אך תמכה במועמדות ביידן ב-2020 וביקרה חריפות את טראמפ בעבר. ואף שאין עדות לקיומה של תנועה רחבה של סוויפטיז למען טראמפ, קיימת התארגנות פופולארית גם אם לא המונית, בשם "סוויפטיז למען קמלה".
הפוסט של טראמפ עורר זעם מוצדק בקרב סוויפטיז ברשת. "סוויפטיז, עכשיו זו ההזדמנות שלכן להשמיד את טראמפ ו-AI במכה אחת", כתבה משתמשת ב-X. "נוצרתן לזה. אתן הצבא שאנחנו צריכים". אחרת הבהירה שאין סיכוי שמעריצות סוויפט יתמכו בטראמפ: "סוויפטיז אמיתיות שונאות את דונלד טראמפ. את לא יכולה להיות סוויפטי ולתמוך בפושע מורשע, זה לא יכול להתקיים בו-זמנית".
חבר הקונגרס הדמוקרטי מקליפורניה, אריק סוולוול, העריך שהסוויפטיז לא אמרו את המילה האחרונה. "הגאון הזה החליט לתקוע אצבע בעין של הסוויפטיז ולרמוז שטיילור סוויפט תומכת בו", הוא אמר ל-CNN. "הן הולכות להנות מאוד להרוס לדונלד טראמפ את הכל ב-78 הימים הבאים".