סגור
נשיא סין שי ג'ינפינג ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין בפסגת ארגון שנגחאי לשיתוף פעולה ב2022
נשיא סין שי ג'ינפינג ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין בפסגת ארגון שנגחאי לשיתוף פעולה ב-2022 (Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File)

האיחוד האירופי בוחן הטלת סנקציות על חברות סיניות המסייעות לרוסיה

למרות הסנקציות של המערב על רוסיה בשל המלחמה באוקראינה, היא עדיין משיגה טכנולוגיה מערבית; בכיר באיחוד האירופי: "חברות וגופים סיניים וממדינות נוספות המעורבים בתמיכה במוסקבה יהיו בסיבוב הבא של הצעדים שאנו נוקטים נגדה"

האיחוד האירופי בוחן את האפשרות להטיל סנקציות על חברות סיניות אשר מסייעות לדעתו לרוסיה לעקוף את הסנקציות שהטיל עליה המערב. לדברי גורמים באיחוד האירופי, מאז החלה המלחמה באוקראינה מבקש האיחוד לראשונה לנקוט צעדים אלו נגד עסקים בסין. הגוש המונה 27 מדינות, עובד על חבילת הסנקציות ה-13 בעקבות פלישת רוסיה לאוקראינה, אשר תהיה מוכנה בהמשך החודש לציון יום השנה השני למלחמה.
אחד מבכירי האיחוד האירופי אמר: "חברות וגופים מסין וממדינות נוספות המעורבים בתמיכה ברוסיה, ייכללו בסיבוב הבא של הצעדים שאנו נוקטים נגד מוסקבה בשל מלחמתה באוקראינה". 27 שגרירי האיחוד האירופי ידונו בהצעה בפגישה שתיערך מחר (יום ד').
גורמים אירופאים הדגישו בעבר את הקשר ההדוק בין מוסקבה לבייג'ין. בחודש שעבר אמרה נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס כי "הכישלון של רוסיה הוא גם כלכלי. הסנקציות ניתקו את הכלכלה שלה מהטכנולוגיה המודרנית והחדשנות, ורוסיה תלויה כעת בסין".
נתונים של מינהל המכס הכללי של סין שפורסמו בינואר האחרון הראו שיחסי הסחר של סין עם רוסיה הגיעו ב-2023 לשיא חדש של 240 מיליארד דולר, לפי רויטרס. הנתונים הראו עלייה ברכישות רוסיה של מכוניות וסמארטפונים סיניים.
בינואר דווח ב-CNBC כי למרות הסנקציות המתמשכות, רוסיה עדיין משיגה טכנולוגיה מערבית. סין, הונג קונג, טורקיה ואיחוד האמירויות הערביות הפכו למדינות המרכזיות המעבירות רכיבים קריטיים למוסקבה ממדינות מערביות.