בלקסטון זנחה את מגדל ברודוויי אבל עדיין מאמינה במנהטן
בלקסטון זנחה את מגדל ברודוויי אבל עדיין מאמינה במנהטן
במהלך דרמטי החזירה קרן ההשקעות את המפתחות למגדל ברודוויי 1740 בעקבות נטישת דיירים, אבל רכשה 49% מגורד השחקים וואן מנהטן ווסט ומחפשת בעיר מטה גדול יותר. אנליסטים: "היא שילמה 100 מיליון דולר יותר מדי, זה כל הסיפור"
באירוע שהוגדר "חד־פעמי" החזירה קרן ההשקעות בלקסטון את המפתחות למגדל ברודוויי 1740 בחודש שעבר, אך במקביל היא מחפשת אחר שטחי משרדים חדשים במנהטן שישמשו את מצבת כוח האדם הגדלה והולכת שלה. פרויקט ההתרחבות מתבצע דווקא בתקופה שבה חברות רבות מאמצות את מודל העבודה ההיברידי.
חברת הפרייווט אקוויטי, שמחזיקה בתיק השקעות נדל"ן מהגדולים בעולם, תרה כעת אחר 140 אלף מ"ר שאמורים להחליף את המטה הוותיק שלה בפארק אווניו. בלקסטון עשויה גם להרחיב את המטה המקורי, שנמצא בבעלות רודין מנג'מנט ואשר ממנו היא פועלת כבר למעלה מ־30 שנה.
המצוד של בלקסטון אחר נכס חדש מתרחש ברקע קשיים שחווה שוק המשרדים הניו יורקי בעקבות המגפה, שכעת שבה לאיים עם זנים חדשים. רבים מגורדי השחקים במרכז העיר ניצבים עדיין שוממים. מאז פרוץ המגפה טיפס שיעור המשרדים הריקים ב־74%, ובחודש פברואר הגיע ל־13.1%. עם זאת, מדובר עדיין בנתון נמוך יותר מערים גדולות אחרות בארה"ב.
בינתיים, מספר חברות פיננסים והייטק מובילות מחפשות אחר משרדים בניו יורק. כך, חברת השירותים הפיננסיים סיטאדל מבקשת להתרחב במנהטן בעקבות העלייה במצבת כוח האדם, ומורגן סטנלי חתם באחרונה על אחד מחוזי השכירות הגדולים בעיר מאז פרוץ המגפה.
שטחי משרדים מהווים פחות מ־20% מתיק ההשקעות הגלובלי של בלקסטון, כאשר מתוך התיק הזה, 4% בלבד מייצגים משרדים מסורתיים. שאר שטחי המשרדים מרוכזים בתחומי מדעי החיים, תקשורת וטכנולוגיה. תיק המשרדים הניו יורקי של החברה מייצג פחות מ־1% מתיק ההשקעות הגלובלי, ובמסגרתו מחזיקה בלקסטון בכ־102 אלף מ"ר במנהטן.
ההחלטה לוותר על בניין הארט־דקו ברודוויי 1740 היתה לפי מקור המקורב למהלך בגדר אירוע שאינו מייצג את האמון של בלקסטון בניו יורק. בלקסטון רכשה את המגדל ב־2014 תמורת 605 מיליון דולר מקרן הנדל"ן וורנאדו, אך בשנים האחרונות היא איבדה שני דיירים מרכזיים — פירמת הפרקליטים דיוויד אנד גילברט, שעזבה עוד לפני פרוץ המגפה, בספטמבר 2019, והחברה־האם של ויקטוריה'ס סיקרט, L Brands. החוזה של קבוצת האופנה אמור היה לפקוע ב־31 במרץ, אך היא החליטה שלא לחדש אותו ובמקום זאת עברה למשרדים בשטח קטן יותר כבר בתחילת המגפה. האתרAxios דיווח כי בשנה הבאה צפוי הבניין להתרוקן כמעט לחלוטין בעקבות אי־חידוש חוזים.
בעקבות ויתורה של בלקסטון על הבניין, הלוואה בגובה 308 מיליון דולר שקיבלה מדויטשה בנק הועברה לחברת גרין לואן המטפלת במשכנתאות מגובות נדל"ן מסחרי.
בעוד המגפה הפעילה לחצים עצומים על שוק המשרדים, המיקום של ברודוויי 1740 פגע בסיכוייו להמשיך ולהיאבק על דיירים. "אם 1740 היה ממוקם בפארק אווניו למשל, קרוב לוודאי המצב היה שונה כיום", ציין אנליסט, שצוטט ב"קומרשל אובזרוור". גורם נוסף שצוטט ב"ניו יורק פוסט" אמר כי אף שמדובר במהלך דרמטי מצד חברה בסדר הגודל של בלקסטון, זהו מקרה מבודד שאינו מעיד על מצב השוק. "הם שילמו 100 מיליון דולר לפחות מעל מחיר השוק ותנאי ההלוואה לא השאירו להם מרחב תמרון כדי להוריד שכירות. זה כל הסיפור", ציין.
בינתיים, בלקסטון אינה שוקטת על השמרים. בחודש שעבר היא הודיעה על רכישת 49% מוואן מנהטן ווסט מחברת ניהול הנכסים ברוקפילד ומרשות ההשקעות הקטארית. העסקה מעריכה את שוויו של מגדל המשרדים בן 67 הקומות ב־2.85 מיליארד דולר. בחודש שעבר דיווחה ברוקפילד כי הבניין יפעל על טהרת האנרגיה המתחדשת.
במקביל, בלקסטון מרחיבה את השקעותיה בשוק הדירות להשכרה ובנדל"ן מסחרי. בפברואר הודיעה כי תשקיע כ־6 מיליארד דולרים ברכישת קרן Preferred Apartment Communities שבבעלותה 44 מקבצי דיור להשכרה וכ־12 אלף יחידות דיור, בעיקר באטלנטה, נאשוויל, שרלוט צפון קרוליינה ובאתרים שונים בפלורידה. בשיחה עם משקיעים בינואר הודיעו מנכ"ל החברה סטיבן שוורצמן והנשיא ג'ונתן גריי, כי השקעות בדיור להשכרה נועדו כדי למתן את השפעת הלחצים האינפלציוניים. בבעלות Preferred גם נכסים קמעונאיים ומשרדים, אך הדירות משקפות כ־70% משווי העסקה.