סגור
פוטו לאס וגאס
לאס וגאס. הקנדים מבטלים (צילום: Shutterstock/ Lucky)

לאס וגאס בכוננות: ענף התיירות האמריקאי נערך לביטולים בעקבות מכסי טראמפ

המכסים מעוררים זעם ברחבי העולם, ובערים האמריקאיות הפופולאריות בקרב תיירים נערכים להאטה בקצב הביקורים, בייחוד מקנדה שנחשבת לשוק התיירות הגדול ביותר בארה"ב; לפי הערכות, הוצאות התיירים ייפלו השנה ב-9 מיליארד דולר; אייר קנדה מדווחת על ירידה של 10% בהזמנת הטיסות לארה"ב עד ספטמבר

המכסים הנרחבים שהשית הנשיא דונלד טראמפ על יבוא לארה"ב נועדו לדבריו להחזיר משרות ייצור למדינה ולתקן עוולות היסטוריות. אולם, קרובן פחות צפוי הוא אתרי תיירות וערי גבול בארצות הברית עצמה.
בפייננשל טיימס דיווחו כי בערים הפופולריות בקרב תיירים כמו לאס וגאס, מתכוננים להאטה במבקרים בייחוד מקנדה שנחשבת לשוק התיירים הבינלאומיים הגדול בארה"ב, זאת לנוכח איומיו של הנשיא דונלד טראמפ להפוך את קנדה ל"מדינה ה-51" והמכסים שהשית על יבוא משם.

רק מה שמעניין - הצטרפו לערוץ כלכליסט בטלגרם

בשנה שעברה ביקרו בלאס וגאס 1.4 מיליון קנדים - רבע מכל התיירים בעיר. אולם, הנתונים השנה יהיו נמוכים משמעותית לנוכח המצב. בפברואר מספר הקנדים שחצו את הגבול לארה"ב במכונית היה נמוך ברבע לעומת התקופה המקבילה אשתקד, כך לפי לשכת הסטטיסטיקה בקנדה. האטה החלה להירשם גם בטיסות, וחלק מחברות התעופה כבר החלו להפחית את מספר הטיסות שהן מפעילות בין המדינות. דובר של אייר קנדה – חברת התעופה הגדולה במדינה - מסר כי נכון לסוף מרץ, ההזמנות לטיסות בין קנדה לארה"ב עבור ששת החודשים עד ספטמבר נמוכות ב-10% לעומת 2024. בהתאם, בחברה הודיעו על הפחתת הטיסות ליעדים פופולריים כמו פלורידה ולאס וגאס.
ביטולי הטיולים של הקנדים פוגעים במיוחד בעסקים קטנים הנסמכים על תיירות. כך למשל, לורנזו מקרגור המפעיל שייט בסירות בנהר קולורדו אמר כי הפסיד כבר עסקים בשווי 10,000 דולר מביטולים מצד קנדים. "חודש מרץ הזה היה הגרוע ביותר בהיסטוריה של החברה שלי", אמר.
החרם הקנדי אמנם מורגש היטב, אך לפי ההערכות תיירים ממדינות נוספות צפויים להימנע מביקורים בארה"ב בתגובה על המכסים. בחברת המחקר טוריזם אקונומיקס העריכו כי כלל הוצאות התיירים בארה"ב ייפלו ב-9 מיליארד דולר השנה, זאת בהובלת צניחה של 20% בתיירות מקנדה.
הזעם כלפי ארה"ב שבא לידי ביטוי בהאטה בתיירות יפגע באחד הסקטורים היציבים בכלכלה האמריקאית. לפי חברת ING, מכל המשרות שנוצרו במדינה מאז דצמבר 2022 88% היו בשלושת הסקטורים - פנאי ואירוח, חינוך פרטי ושירותי בריאות.
מלבד התיירות, החרם הקנדי מתבטא גם במכירת נכסים שאזרחיה מחזיקים בארה"ב. לדבריה של סוכנת הנדל"ן קתרין ספינו, "השינוי הגדול" בגישה בקרב הקנדים החל בינואר.